• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Futuron Concept: Έτσι θα είναι το μέλλον της Kia

Η Kia Motors παρουσίασε ένα νέο της Futuron Concept, ένα εντυπωσιακό τετρακίνητο SUV coupe που αποτελεί το σχεδιαστικό προπομπό για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της.

Η ονομασία του βασίζεται στον συνδυασμό των λέξεων «future» και «on» ταιριάζοντας ιδανικά στις δυναμικές και ελκυστικές γραμμές του εν λόγω μοντέλου, που ενσωματώνει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση βάρους.

Το Futuron που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (CIIE 2019) στη Σαγκάη, έχει δημιουργηθεί γύρω βάσει ενός δυναμικού σχεδίου «360 μοιρών», το οποίο χαρακτηρίζεται από τις ρέουσες επιφάνειες με το αεροδυναμικό ανάγλυφο. Το χαμηλό προφίλ του ηλεκτρικού SUV coupe αποτυπώνει τη σχεδιαστική οδό που θα ακολουθήσει η κορεάτικη μάρκα για τα μελλοντικά της μοντέλα που θα είναι ακόμη πιο σπορ, πιο μοντέρνα και πιο κομψά.

Το μπροστινό μέρος του Futuron χαρακτηρίζεται από μια νέα εκδοχή της γνωστής μάσκας «tiger nose», σχεδιαστικό γνώρισμα της Kia εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Με ένα ευρύτερο σχήμα η νέα μάσκα ενσωματώνει τους matrix LED προβολείς του Futuron στο νέο φωτεινό αποτύπωμα «Star Cloud», ενώ το λογότυπο της εταιρίας είναι φωτεινό.

KIA Futuron concept d1000x667

Με μήκος 4.850 mm, ύψος 1.550 mm και με μεταξόνιο μήκους 3.000 mm, η αυξημένη απόσταση του πρωτότυπου οχήματος από το έδαφος δίνει έμφαση στο κόμπακτ δυναμικό αμάξωμα. Οι αναλογίες αυτές ευνοούνται από την ηλεκτρική διάταξη που συνδυάζεται με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας τοποθετημένη χαμηλά και κάτω από το δάπεδο της καμπίνας. Η συγκεκριμένη θέση της μπαταρίας προσφέρει το βέλτιστο κέντρο βάρους και την καλύτερη απόκριση του συστήματος τετρακίνησης e-AWD.

Το Futuron είναι ένα σπορ αυτοκίνητο βασισμένο σε μια προηγμένη SUV πλατφόρμα έτσι ώστε να προσφέρει την εμπειρία μίας πρωτόγνωρης διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα η οροφή του αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από κρύσταλλο και ενσωματώνει ένα δίκτυο από αισθητήρες LiDAR που υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση 4ου επιπέδου, επιτρέποντας την κίνηση δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι ή να έχει το βλέμμα του στον δρόμο.

KIA Futuron concept a1000x667

Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά και μπορούν να προσφέρουν μια όρθια θέση οδήγησης ή μια θέση ανάπαυσης παρόμοια με αυτές που παρέχονται στους first class επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Με την ενεργοποίηση των αυτόνομων χαρακτηριστικών οδήγησης του Futuron, τα δύο εμπρός καθίσματα ανακλίνονται, ενώ το τιμόνι βυθίζεται στο ταμπλό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της τετραθέσιας καμπίνας είναι το κόκπιτ, το σχήμα του οποίου είναι σα να αγκαλιάζει τον οδηγό. Το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) υποστηρίζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και διάφορες πληροφορίες για το αυτοκίνητο και τις αυτόνομες διασυνδεμένες λειτουργίες του για μια μοναδική εμπειρία χρήστη.

KIA Futuron concept e1000x667