Καταπολέμηση της Θαλάσσιας Ρύπανσης: Από το Νηπιαγωγείο με την Παιδική Helmepa

katapolemisi thalassias rypansis nipiagogeio helmepa

Μέλη της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας 11.653 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συνάντησης Αντιπροσώπων και μέσω της τεχνικής design thinking κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα για τη ρύπανση που δημιουργούν τα πλαστικά: «Για τη θάλασσα που αγαπώ, σας στέλνω ένα μήνυμα σημαντικό: Την πλαστική ρύπανση εδώ και τώρα σταματώ, για έναν πλανήτη λαμπερό!».

helmepa thalassia rypansi 1

Παράλληλα με τη συνάντηση των μικρών εθελοντών, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γονείς/κηδεμόνες ενίσχυσαν την εργαλειοθήκη τους μέσα από τα Εργαστήρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Γαλάζιας Οικονομίας της HELMEPA, με εισηγητές τη Δρα. Βάλια Αυγουστίδη, Head of Science και τον κ. Ιάσονα Λαϊνο, Maritime Manager.

helmepa thalassia rypansi 3

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της HELMEPA, κα Σεμίραμις Παληού σημειώνοντας ότι «μπήκαμε αισίως στην 5η δεκαετία ζωής της HELMEPΑ και από το 1993 που δημιουργήθηκε η Παιδική HELMEPA, περισσότερες από 45.000 περιβαλλοντικές δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί από 136.000 μαθητές και μαθήτριες. Από τη μεριά μας, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη νέα γενιά, να δίνουμε τα κατάλληλα εφόδια στους μελλοντικούς ηγέτες που θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας σε μερικά χρόνια. Εργαζόμαστε, ώστε η HELMEPA να αποτελεί την εργαλειοθήκη του μαθητή και του εκπαιδευτικού για ένα πιο ισχυρό και βιώσιμο μέλλον, αξιοποιώντας νέες τεχνικές, όπως η τεχνική design thinking που θα εφαρμόσουν σήμερα τα παιδιά για να καταλήξουν στο ψήφισμά τους».

helmepa thalassia rypansi 4

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA, παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Καλλιάνης, τα Μέλη κ.κ. Ανδρέας Γιακουμέλος, Μιχαήλ Δαλακούρας, Αθανάσιος Μπέης, Θεοδόσης Σταματέλλος, Μαρία Χατζηωάννου, καθώς και ο Επιστημονικός Σύμβουλος Δρ. Μιχάλης Σκούλλος. Την εκδήλωση των ενηλίκων συντόνισε ο Υπεύθυνος Νέα Γενιάς, κ. Δημήτρης Καζάς και το Συμβούλιο των παιδιών τα στελέχη της HELMEPA κα Ναταλία Τσαντσαρίδη του Τμήματος Ευαισθητοποίησης, Κατάρτισης και Αντίκτυπου και η Dr. Jennifer Pistevos, Senior Environmental Manager.

  helmepa thalassia rypansi 6

Η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, κα Όλγα Σταυροπούλου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα στους καλεσμένους, ενώ ακολούθησε γεύμα ευγενική προσφορά της εταιρείας Costamare και επίσκεψη στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.

helmepa thalassia rypansi 7

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Kosmocar ypostirizei Helmepa Roadshow to Save The Seas

Kosmocar: Υποστηρίζει HELMEPA και “Roadshow to Save The Seas”

Με οδηγό τη δέσμευση για ουσιαστική συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

12 Years ONDECK

12 Χρόνια ONDECK | Ιστορίε…

Όλα όσα αγαπήσαμε, υποστηρίξαμε, δουλέψαμε με πάθος και μοιραστήκαμε μαζί...

Ρεπορτάζ

Shopping

New Polarbox i pio droseri nota tou kalokairiou eftase

New Polarbox: Η πιο δροσερή …

 Το απόλυτο Retro – Vintage ψυγείο της Polarbox είναι άμεσα...

Shopping

Style

OMEGA Aqua Terra Shades: Zoë Kravitz,  Zhou Dongyu Eddie Redmayne

OMEGA Aqua Terra Shades: Με τους Z…

Το τρίο των διεθνών αστέρων ενώθηκε με την Ελβετική ωρολογοποιία...

Style