Δεσμεύεται για τον καθαρισμό των ακτών πλησίον των μαρινών της σε Ελλάδα, Κροατία και Τουρκία η D-Marin

D Marin katharismos akton

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ωκεανού.

Η D-Marin, η ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των premium μαρίνων, όντας κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, έχει δεσμευτεί να οργανώσει καθαρισμούς ακτών κοντά στις μαρίνες του Ομίλου στην Κροατία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η Αρετή Πριοβόλου, Υπεύθυνη Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της D-Marin, δήλωσε: «Στη D-Marin, η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί το πάθος μας και βασική αρχή μας, ενώ εφαρμόζουμε ισχυρές πολιτικές περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, έχουμε δεσμευτεί να καταβάλουμε προσπάθειες για την προστασία του φυσικού τοπίου και της άγριας πανίδας που περιβάλλουν τις μαρίνες μας, με τους καθαρισμούς των ακτών να αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα υλοποίησης των δεσμεύσεών μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανό να εμπνεύσει την αλλαγή, από το να αντικρίσουμε τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που συλλέγονται από τις ακτές μας. Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να διασφαλίσουμε καθαρότερες και πιο υγιείς ακτές και ωκεανούς για όλους, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους μας, την τοπική κοινότητα, καθώς και άλλες επιχειρήσεις και περιβαλλοντικές ομάδες να ενωθούν μαζί μας και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές μας».

Οι καθαρισμοί των ακτών έχουν ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες από τις μαρίνες της D-Marin, όπως για παράδειγμα στη μαρίνα Mandalina της Κροατίας όπου ομάδα εθελοντών απομάκρυναν από τη θάλασσα περίπου 14 κυβικά μέτρα σκουπιδιών. Ακόμα περισσότεροι καθαρισμοί πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Ομάδες πολιτών αποτελούμενες από ντόπιους εθελοντές, προσωπικό της D-Marin και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκπροσώπους από τοπικές ενώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, βοήθησαν στη συλλογή μεγάλου όγκου απορριμμάτων από κοντινές παραλίες και βυθούς, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί καθαρισμοί σε ακόμα περισσότερα σημεία.

D MARIN ZEA ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ

Οι καθαρισμοί των ακτών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί η ποσότητα της ρύπανσης, η οποία φτάνει στους ωκεανούς και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην άγρια πανίδα. Επιπλέον, τέτοιου είδους δράσεις ενώνουν τις κοινότητες, παρέχοντας έναν κοινό στόχο για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που μας επηρεάζει όλους. Τέλος, ενισχύουν την ευαισθητοποίηση και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν βιώσιμες επιλογές στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να μειώσουν την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγουν, να ανακυκλώνουν ό,τι είναι δυνατόν και να βοηθήσουν στην πρόληψη της συσσώρευσης ρύπανσης.

Επιπλέον, καθαρισμοί ακτών έχουν προγραμματιστεί πλησίον των μαρινών Γουβιών, Λευκάδας και Ζέας στην Ελλάδα, τις μαρίνες Borik, Dalmacija, Mandalina και Tribunj στην Κροατία, καθώς και τις μαρίνες Didim, Göcek και Turgutreis στην Τουρκία.

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Diethnes Sxoleio tis thalassas archipelago

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Εκπαιδευτικές δράσεις

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

Shopping

Kokkoris Optics Summer 22

Kokkoris Optics: Το καλοκαίρι…

Η Kokkoris Optics και φέτος το καλοκαίρι είναι εδώ για...

Shopping

Style

Omega watches and golf

Η OMEGA και το Golf

Το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της...

Style