Γαλάζια Σημαία 2022: Βράβευση Ελληνικών Ακτών, Μαρινών και Τουριστικών Σκαφών

Galazia simaia vraveusi 2022

581 Ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2η η Ελλάδα Παγκοσμίως.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 581 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 48 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 87 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Γαλάζια Σημαία ανακοίνωση βραβεύσεων Γλυφάδα 16 5 2022 2504 resul

Γαλάζια Σημαία - ανακοίνωση βραβεύσεων Γλυφάδα

Φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Γαλάζια Σημαία ανακοίνωση βραβεύσεων Γλυφάδα 16 5 2022 2822 resul

Γαλάζια Σημαία - ανακοίνωση βραβεύσεων Γλυφάδα

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία του Δήμου Γλυφάδας, με την συμμετοχή περισσότερων από σαράντα παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ).

Γεώργιος Βερνίκος Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ resul

Γεώργιος Βερνίκος Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

καλεσμένοι resul

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) κος Νίκος Πέτρου, και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κος Γιώργος Παπανικολάου και ο Johann Durand διευθυντής του διεθνούς προγραμματος.

Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Τουρισμού resul

Απηύθυναν χαιρετισμούς:
Η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κα Χριστίνα Τετράδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κος Γεώργιος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κος Σταύρος Κατσικάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κος Αντώνης Στελιάτος, ο Πρόεδρος επιτροπής θεσμών και μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο κος Κώστας Τριανταφύλλου, Head of Strategy and Development στη HELMEPA (που χειρίστηκε το πρόγραμμα στην Ελλάδα μεταξύ 1987-1991) και ο κος Γεώργιος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδος.

Σταύρος Κατσικάδης Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας resul

Σταύρος Κατσικάδης Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας

Συγκεντρωτική resul

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τον καθαρισμό των ακτών πλησίον των…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ωκεανού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

Shopping

Kokkoris Optics Summer 22

Kokkoris Optics: Το καλοκαίρι…

Η Kokkoris Optics και φέτος το καλοκαίρι είναι εδώ για...

Shopping

Style

Η RIST Hellas welcomes PDPAOLA

Η RIST Hellas καλωσορίζει τ…

Η RIST Hellas με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στο portfolio της...

Style