1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α..Ε.Ν.) προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε στην 44η Γενική του Συνέλευση,

που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, στις 01/12/2018 και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε) θα συν-διοργανώσουν τον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ», με θέμα τα Ηλεκτρικά Σκάφη & Πλοία.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που στοχεύει στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία, στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.

letsgoPort 2

Ο διαγωνισμός προγραμματίζετε να διεξαχθεί την προσεχή σχολική χρονιά 2019-2020 στα σχολεία της 2βάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας, εφόσον φυσικά εγκριθεί η σχετική πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης και σύντομα θα υποβληθεί. Ήδη για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Ζλατούδης και ο Πρόεδρος του Ο.Η.Σ.Ε., κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, στις 12/02/2019 συναντήθηκαν με την κα Γεωργία Φέρμελη, στέλεχος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και την υλοποίηση της πρότασης.

Η όλη διαδικασία και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα στηριχθεί σε σπόνσορες, χορηγούς και εθελοντές, αλλά και σε εταιρείες που θα θελήσουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια. 

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας για 198 «Απάτητες…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style