Η HELMEPA στις ενημερωτικές δράσεις του URBAN WASTE στην Καβάλα

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η HELMEPA συμμετείχε χθες, 28 Ιουνίου, σε διεθνή συνάντηση στην Καβάλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URBAN WASTE.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 28 φορέων από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Το επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA Ελένη Τσόλκα παρουσίασε τις διαστάσεις της θαλάσσιας ρύπανσης και το μερίδιο της ευθύνης όλων μας στη δημιουργία αλλά και τον περιορισμό της, καθώς και τις πρωτοβουλίες της ένωσης για την προστασία θαλασσών και ακτών από τα απορρίμματα. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, η HELMEPA συντόνισε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Ραψάνης, στον οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι της Energean Oil & Gas.

URBANWASTE 2

Η συνεργασία της HELMEPA με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης και τον Δήμο Καβάλας έχει υπάρξει ιδιαίτερα εποικοδομητική τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2012 και το 2015 η Καβάλα φιλοξένησε την κινητή περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA που επισκέφθηκαν οι μαθητές της περιοχής, στο πλαίσιο ενημερωτικών εκστρατειών της ένωσης με το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation.

Η HELMEPA χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Δήμου για την ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Kosmocar ypostirizei Helmepa Roadshow to Save The Seas

Kosmocar: Υποστηρίζει HELMEPA και “Roadshow to Save The Seas”

Με οδηγό τη δέσμευση για ουσιαστική συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

Shopping

New Polarbox i pio droseri nota tou kalokairiou eftase

New Polarbox: Η πιο δροσερή νότα του καλ…

 Το απόλυτο Retro – Vintage ψυγείο της Polarbox είναι άμεσα...

Shopping

Style

IWC Schaffhausen parousiazei to Mark XX

IWC Schaffhausen: Παρουσιάζει Το Mark XX…

H IWC Schaffhausen γιορτάζει 75 χρόνια της θρυλικής σειράς ρολογιών...

Style