Μνημόνιο Συνεργασίας HELMEPA και RINA HELLAS

Ο Δρ. Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και ο κ. Σπυρίδων Ζολώτας, Area Manager Ελλάδας και Κύπρου της RINA HELLAS, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, στα γραφεία της HELMEPA.

Υπογράφουν ο Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA και ο κ. Σπ. Ζολώτας, Area Manager της RINA HELLAS.
Στην πίσω σειρά ο κ. Δ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, ο κ. Warwick Norman Πρόεδρος της AUSMEPA,
η κα Κρ. Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, ο κ. Στ. Χατζηνικολάου, RINA Academy, και στελέχη της Γραμματείας της HELMEPA.

Το Μνημόνιο αφορά την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων καθώς και της κατάρτισης και ευαισθητοποίησης του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας αποτελεσματικής, ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Προς τούτο και ως πρώτο βήμα, θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο Προσομοιωτής Γέφυρας της HELMEPA στο πλαίσιο του Εθελοντικού Συστήματος Διαχείρισης Ικανότητας, ένα σύστημα που ανέπτυξε ο RINA για την αξιολόγηση και τη συνεχή βελτίωση των τεχνικών και μη τεχνικών δεξιοτήτων του προσωπικού πλοίων.

apernvi2

Στιγμιότυπο κατά την επικύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η συμπτωματική επίσκεψη στα γραφεία της HELMEPA κατά την υπογραφή, του κ. Warwick Norman, Προέδρου της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – AUSMEPA και της INTERMEPA, ο οποίος και χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή ως ακόμη μια συνέργεια προς όφελος του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας.

Μετά την υπογραφή, ακολούθησε σύντομη σύσκεψη όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιμόρφωση των αξιωματικών ΕΝ κάτω από τις παρούσες συνθήκες και τις προκλήσεις της εποχής.

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

HELMEPA - HMRT

HELMEPA – ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ: Κοινή δράση για την απορρύπανση και…

Σημαντική σύμπραξη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

Shopping

Kokkoris Optics Summer 22

Kokkoris Optics: Το καλοκαίρι…

Η Kokkoris Optics και φέτος το καλοκαίρι είναι εδώ για...

Shopping

Style

Η RIST Hellas welcomes PDPAOLA

Η RIST Hellas καλωσορίζει τ…

Η RIST Hellas με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στο portfolio της...

Style