Η πρωτοβουλία "Healthy Seas: Nήμα Βγαλμένο από τη Θάλασσα" συνεχίζει τις δράσεις της ανά την Ελλάδα

healthyse2

H ομάδα δυτών Innerspace Explorers Greece, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Healthy Seas που συντονίζει το MEDASSET στην Ελλάδα, βρέθηκε στο Τολό και συγκεκριμένα στο Δασκαλειό και τη νήσο Ρόμβη για να ανασύρει τα δίχτυα φαντάσματα».

Τα «δίχτυα φαντάσματα» είναι δίχτυα που έχουν παραμείνει στο βυθό και παγιδεύουν σε άσκοπο θάνατο χιλιάδες θαλάσσια ζώα, όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες, καρχαρίες και καβούρια.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Healthy Seas, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας, το MEDASSET συγκεντρώνει "δίχτυα φαντάσματα" που έχουν ανασυρθεί από το βυθό και τα μεταφέρει σε εργοστάσιο καθαρισμού και ανακύκλωσης στη Σλοβενία όπου μεταμορφώνονται σε υψηλής ποιότητας νάιλον ECONYL ®. Το νάιλον χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλτσών, χαλιών, εσωρούχων και μαγιό. Σε συνεργασία με αλιευτικούς συλλόγους (Περάματος, Αλίμου, Μικρολίμανου) έχουν συγκεντρωθεί ήδη τρεις τόνοι από άχρηστα δίχτυα τα οποία θα υποστούν την ίδια επεξεργασία.

Η καινοτόμος για τα ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα πρωτοβουλία “Healthy Seas: Νήμα Βγαλμένο από τη Θάλασσα” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για την κυκλική οικονομία και ένα μοναδικό μέσο για την κατανόηση του ζητήματος των «διχτυών φαντασμάτων» και των συνεπειών τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

healthyse1

 

Tα καινοτόμα προϊόντα "Healthy Seas" διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του MEDASSET http://www.medasset.org/el/serendipities/apparel-1/healthy-seas-socks-detail

 

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία της Μεσογείου

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Θάλασσα 2024 που διεξήχθη στην...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style