Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

Η Shell ανακοινώνει ότι ξεκινά να προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο ένα νέο χαρτοφυλάκιο λιπαντικών μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (Carbon Neutral Products).

Το χαρτοφυλάκιο αυτό καλύπτει προηγμένα λιπαντικά κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, καθώς και βιομηχανικά λιπαντικά. Από επιλεγμένα μέλη των οικογενειών Shell Helix Ultra και Shell Rimula, έως ένα πλήθος βιομηχανικών λιπαντικών και γράσων, οι πελάτες μας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν προϊόντα ουδέτερα από τον άνθρακα.

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο carbon credits που βασίζεται στα περιβαλλοντικά Projects που συμμετέχει η Shell, θα αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 από ολόκληρο τον κύκλο ζωής αυτών των προϊόντων. Έναν κύκλο που περιλαμβάνει την προμήθεια των πρώτων υλών, την παραγωγή και διανομή των λιπαντικών και τέλος τη χρήση τους έως το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η πιο φιλόδοξη στο είδος της στη βιομηχανία λιπαντικών. Συνολικά, η Shell στοχεύει να αντισταθμίσει τις ετήσιες εκπομπές άνω των 200 εκατομμυρίων λίτρων προηγμένων συνθετικών λιπαντικών και αναμένει να αντισταθμίσει περίπου 700.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση περίπου 340.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους για 1 έτος.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο αντιπρόσωπο της Shell Lubricants για την Ελλάδα και την Κύπρο.