Θρίαμβος της Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Kypello Voreiou Aigaiou Thessaloniki Thriamvos

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πιο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας της Βόρειας Ελλάδας, το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2022 Grohe που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης.

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου στην Τελετή Λήξης.

KPVA5 1

Η αυλαία του αγώνα έπεσε στο υπερσύγχρονο και πάντα φιλόξενο Porto Carras Grand Resort με την απονομή των επάθλων στους νικητές, παρουσία της Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου που τίμησε την Τελετή Λήξης. Η παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συνέπεσε και με την επέτειο των 30 ετών από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

KPVA5 2

Νικητές στο 43ο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου ήταν στην κατηγορία Performance το σκάφος BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη και στην κατηγορία Sport το MARAKI-PLUS CONSTRUCTION με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη και τα δύο από τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ) με σταθερή πορεία σε όλες τις ιστιοδρομίες.

KPVA5 3

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία:

Performance (μετά από 9 ιστιοδρομίες)
1 BΑΧIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
2 ELLINIXX FARR AWAY-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
3 HELLENIC POLICE EA5 με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο
Sport (μετά από 7 ιστιοδρομίες)
1 MARAKI-PLUS CONSTRUCTION με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη
2 ΑSSANTE με κυβερνήτη τον Γιώργο Μαργιώλο
3 ΚOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη

KPVA5 4

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου Grohe ήταν εξαιρετικές και ιδανικές για ιστιοπλοΐα στο θαλάσσιο στίβο του Τορωναίου Κόλπου με αγώνες όρτσα – πρίμα, με τα πληρώματα να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και για τη φιλοξενία στο Porto Carras Grand Resort. Ο αγώνας επιτέλεσε και τον στόχο βιωσιμότας που είχε τεθεί με τη βοήθεια της χορηγού εταιρείας Grohe, η οποία παρείχε ειδική συσκευή αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού. Οι ιστιοπλόοι έβαζαν στα παγούρια τους πόσιμο και εύγεστο νερό και έτσι δεν χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια ούτε άλλες συσκευασίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και μολύνουν τη θάλασσα.

KPVA5 5

Στη Τελετή Λήξης ο Πρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ακης Τσαλίκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τον αγώνα που έδωσαν. Πιστεύω ότι όλοι χαρήκαμε την ιστιοπλοΐα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και κάτω από ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που βοήθησαν στον ανταγωνισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη Grohe και στο Porto Carras Grand Resort που με τη στήριξη τους ανέβασαν το επίπεδο του αγώνα. Σας περιμένουμε όλους του χρόνου, στο 44ο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου».

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Beluga Hellenic Match Racing Tour final

Beluga και Hellenic Match Racing Tour μαζί στον Τελικό

Beluga Vodka και Hellenic Match Racing Tour έδωσαν τα χέρια και σύναψαν μια σημαντική συνεργασία...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Archipelago Efarmosmeni Thalassia prostasia

Καινοτόμος Εκπαίδευσ…

Ολοκληρώθηκε στο ανατολικό Αιγαίο ένα πρωτοποριακό μάθημα «Εφαρμοσμένης Θαλάσσιας Προστασίας».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega watches and golf

Η OMEGA και το Golf

Το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της...

Style