AEGEAN 600: Ένας θρυλικός αγώνας που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα

AEGEAN 600 summer 2022

Ζήστε τη μαγεία του Αιγαίου πελάγους συμμετέχοντας στο AEGEAN 600.

Στις 10 Ιουλίου 2022 το AEGEAN 600 θα υποδεχτεί ξανά ιστιοπλόους από όλο τον κόσμο στο μυθικό Αρχέγονο πέλαγος για τη δεύτερη έκδοση αυτού του μεγάλου «ταξιδιού» 600 μιλίων στο Νότιο Αιγαίο Πέλαγος και στα θρυλικά νησιά του. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο προκλητικός αγώνας ανοικτής θαλάσσης και έχει στόχο να προβάλει σε διεθνές επίπεδο τη χώρα μας, αλλά και να καταχωρήσει την Ελλάδα στον χάρτη των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας 600 ναυτικών μιλίων, στους οποίους παίρνουν μέρος κάποια από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη του κόσμου.

Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκπληκτικά φυσικά τοπία παραπλέοντας δεκάδες νησιά του Αιγαίου σε μια απαιτητική διαδρομή με ανέμους και ταχύτητες διαφορετικών διευθύνσεων, ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Το AEGEAN 600 είναι ο μοναδικός μεγάλος αγώνας ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο που διεξάγεται την καλύτερη εποχή του χρόνου (για το βόρειο ημισφαίριο) σε καλοκαιρινές συνθήκες ιστιοπλοΐας.

Aegean 600 2022 2

Μεταξύ 6-9 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εγγραφές και οι καταμετρήσεις των σκαφών, ενώ η Τελετή Έναρξης καθώς και το Δείπνο Υποδοχής των πληρωμάτων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον εντυπωσιακό αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα που βρίσκεται στο ακρωτήριο Σούνιο. Μετά την εκκίνηση ο στόλος θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μήλο. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσει νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσει αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσει τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, την Πάτμο, και θα διασχίσει το Ικάριο, ένα Πέλαγος που υπόσχεται πάντα δυνατές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις. Κατόπιν οι αγωνιζόμενοι θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της πλεύσης ανάμεσα στη Μύκονο και τη Δήλο. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής θα είναι η Γυάρος και η Κέα. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι περίπου 605 μίλια.

Aegean 600 2022 3

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την Τελετή Απονομής Βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο το απόγευμα του Σαββάτου της 16ης Ιουλίου.

Aegean 600 2022 9

Τα αγωνιζόμενα σκάφη θα έχουν συσκευές παρακολούθησης ώστε να μπορεί ο καθένας να γίνει «θεατής» της προόδου και της πορείας τους (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας), ενώ υπάρχει σχέδιο να εξοπλιστούν τα σκάφη και με βιντεοκάμερες.
Το AEGEAN 600 φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine που βρίσκεται στο Λαύριο Αττικής. Η "μαρίνα των εξερευνητών του Αιγαίου» είναι μία πλήρης μαρίνα 12μηνης λειτουργίας με δικό της ναυπηγείο για σκάφη και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξη σε ιστιοφόρα και γιοτ καθώς και σε όλα τα συμμετέχοντα σκάφη του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα AEGEAN 600.

Aegean 600 2022 10

Τα πιο Δημοφιλη > Events

212.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στη φιλανθρωπική δημοπρασία Creaid

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης της Creaid, "Art & Design".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style