1st Captains Yacht Forum by HYCA: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία

1st Captains Yacht Forum by HYCA completed

Ολοκληρώθηκε, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, η διοργάνωση της επιμορφωτικής ημερίδας - σεμιναρίου «1st Captains Yacht Forum by HYCA», που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2022 στη εμβληματική Αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

1st Captains Yacht Forum by HYCA 010

Το σεμινάριο απευθυνόταν στα μέλη, Πλοιάρχους και Κυβερνήτες επαγγελματικών και ιδιωτικών θαλαμηγών σκαφών, που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας ενεργά κατά τη διάρκειά του.

1st Captains Yacht Forum by HYCA 013

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Ιωάννης Πλακιωτάκης, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο Πρόεδρος της GYA (Greek Yachting Association), κος Μιχαήλ Σκουλικίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού), κος Αντώνης Στελλιάτος, αναδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του yachting.

1st Captains Yacht Forum by HYCA 015

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις – τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών μας, διακεκριμένων επαγγελματιών, στον χώρο του yachting και όχι μόνο.

1st Captains Yacht Forum by HYCA 071

Ειδικότερα, την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Η κα Σοφία Γιαλουτσή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού (ΔΙ.Ν.Ε.ΘΑ.Τ) και η κα Ευσταθία Ρεΐνου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης Θαλάσσιου Τουρισμού και Θαλάσσιων Τουριστικών Επενδύσεων, οι οποίες στην εισήγησή τους αναφέρθηκαν στα θέματα του e-Μητρώου και στις διατάξεις του Νόμου 4256/2014.
  • Ο κος Βασίλειος Τσιαντής, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της HYCA, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε θέματα ναυτικού δικαίου και ιδίως στο ζήτημα της ευθύνης και των καθηκόντων των Πλοιάρχων.
  • Η κα Πόπη Καϊά, Charter Director της Atalanta Golden Yachts και μέλος της MYBA, η οποία στην εισήγησή της αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες οδηγίες της MYBA προς τους Πλοιάρχους, καθώς και σε πρακτικές συμβουλές προς τους Πλοιάρχους αναφορικά με τις ευθύνες τους.
  • Ο κος Παντελής Χεινάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Γραφείου Επιθεωρήσεων Πλοίων (INSB), ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε ζητήματα επιθεωρήσεων Πλοίων και ελέγχων από τις λιμενικές αρχές.
  • Η κα Μαρία Μοντεσάντου, νομική σύμβουλος της A1 Group, η οποία στην εισήγησή της αναφέρθηκε στο ελληνικό και το παγκόσμιο yachting και σε θέματα του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.
  • Η κα Μανίνα Κουνά, λογίστρια και φοροτεχνικός σύμβουλος της «AMALTHEIA CONSULTING PARTNERSHIP», η οποία στην εισήγησή της αναφέρθηκε σε θέματα του e-Mητρώου, καθώς και σε ζητήματα των ΝΕΠΑ, των φιλοδωρημάτων (tips) και φορολογικά ζητήματα του κλάδου.
  • Ο κος Ευστράτιος Σπύρου, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ναυτιλιακών Σπουδών St.Thomas και ακαδημαϊκός συνεργάτης ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε ζητήματα διαπραγματεύσεων.
  • Ο κος Νικόλαος Πατσιόκας, Chief Operating Officer της BWA Yachting, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους Κανονισμούς ναυλώσεων σκαφών στην περιοχή της Μεσογείου.
  • Ο κος Ισίδωρος Παχουνδάκης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ναυτιλιακών Σπουδών St.Thomas και ακαδημαϊκός συνεργάτης ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε θέματα ηγετικών ικανοτήτων και διαχείρισης κρίσεων εκ μέρους των Πλοιάρχων.
  • Ο κος Φώτης Γερανιός, Charter Manager της IYC, ο οποίος αναφέρθηκε στο APA, τις λίστες εξόδων και τα φιλοδωρήματα (tips).

1st Captains Yacht Forum by HYCA 218

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχή ολοκλήρωση του event είχε η αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή των χορηγών της εκδήλωσης, "ATLAS SHIPYARDS","SLAM","IYC","SEASCAPE","MAREFIND","YACHTLOVE","ISTION”, “AEOLOS”,“NEPTUNEA”,“A1 GROUP”,“TEGOHOME”,“GOLDEN YACHTS”,“SEAZONE”,“ATALANTA GODLEN YACHTS”, “GYA- GREEK YACHTING ASSOCIATION”,”ODYSEAS MARINA MEGANISI”,“SKIPPER ON DECK”,“FYTROS ”,“CAVA HALARI ”,“ TSAGARIS YACHT PAINTING ”,  οι οποίοι κατά τη λήξη της εκδήλωσης διένειμαν στους παρευρισκόμενους πλούσια δώρα.

1st Captains Yacht Forum by HYCA 223

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία και τη συμμετοχή σας, η οποία δίνει στην Ένωσή μας το έναυσμα να οργανώσουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον.

1st Captains Yacht Forum by HYCA 272

1st Captains Yacht Forum by HYCA 352

1st Captains Yacht Forum by HYCA 585

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style