Hellenic Match Racing Tour 2022: Πειραιάς

Hellenic Match Racing Tour 2022

To HMRT επιστρέφει για 9η χρονιά εδραιώνοντας την θέση του ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά εγχώρια ιστιοπλοϊκά events.

Με σημαντική προϊστορία και εμπειρία στις ελληνικές θάλασσες το Tour υπόσχεται να προσφέρει υψηλό θέαμα και ανταγωνιστικές μονομαχίες στους απανταχού λάτρεις του αθλήματος.

Δεύτερος σταθμός του φετινού tour o Πειραιάς και ο ΠΟΙΑΘ. Ο ΠΟΙΑΘ για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε τον αγώνα Athens Match Challenge στις 12 & 13 Μαρτίου στο Μικρολίμανο. Στον αγώνα που γίνεται με το σύστημα των ιστιοπλοϊκών μονομαχιών δύο σκαφών και προσδιορίζεται με τον διεθνή όρο Match Race, έλαβαν μέρος πέντε ιστιοπλοϊκές ομάδες που αγωνίστηκαν – μονομάχησαν μεταξύ τους σε μία σειρά αγώνων. Οι ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν με ίδια σκάφη, τύπου Platu 25 στοιχείο που βοηθάει στην απόλυτη ανάδειξη των ικανοτήτων των πληρωμάτων αφού τα σκάφη είναι ακριβώς ίδια ενώ μεταξύ των μονομαχιών εναλλάσσονται ώστε να μηδενίζεται το οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να προσδώσει ένα καλύτερο σκάφος στην νίκη μίας ομάδας.

Χορηγός του αγώνα ήταν η Μπύρα ΝΗΣΟΣ που παράγεται στο γραφικό νησί της ΤΗΝΟΥ και η οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται στην οικογένεια τον χορηγών και των υποστηρικτών του ΠΟΙΑΘ , αφού από το 2021 υπήρχε υποστηρικτής του Ράλλυ Αιγαίου και του AEGEAN 600, μια συνεργασία που συνεχίστηκε και φέτος.

Video: Hellenic Match Racing Tour 2022 Highlight Video

Στα του αγώνα, απολαύσαμε ένα πολύ δυνατό διήμερο, με πέντε εξαιρετικά δυνατά και έμπειρα πληρώματα με παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις. Το  πρώτο σκέλος του event, διαδραματίστηκε το Σάββατο σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, με τις ομάδες να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν πολύ κοντά στην στεριά μπροστά από το Μικρολίμανο και ήταν εύκολο να τις παρακολουθήσει το κοινό από τον νότιο λιμενοβραχίονα του Μικρολίμανου ζώντας έτσι την ένταση και το πάθος των πληρωμάτων που διεκδίκησαν το Κύπελλο του Athens Match Challenge με χορηγό την Μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Μετά από ένα συναρπαστικό δεύτερο σκέλος, την Κυριακή, η ομάδα Rebuild Constructions του Βαγγέλη Χειμώνα που είχε προηγηθεί από την πρώτη μέρα, κατάφερε να φτάσει στην τελική επικράτηση, και να εξασφαλίσει το χρυσό εισιτήριο, και την παρουσία της στην τελική φάση του HMRT 2022, επιστρέφοντας στον τελικό μετά την περυσινή της απουσία.

Η τελική κατάταξη του φετινού Athens Match Challenge, βρήκε στην δεύτερη θέση την ομάδα LUCAS του Γιώργου Παναγιωτίδη, και το πλήρωμα Wild Horse του Γιώργου Τσουλφά να συμπληρώνει το βάθρο. Τέταρτη ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της η ομάδα Jinx του Μιχάλη Βαϊδάνη και πέμπτο το πλήρωμα του Jurek Strzemiecki, Jolly.

Hellenic Match Racing Tour 2022 1

Η απονομή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο νεοκλασικό κτήριο του ΠΟΙΑΘ το απόγευμα της Κυριακής, όπου οι αγωνιζόμενοι μπόρεσαν να απολαύσουν τις βραβευμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ, γιορτάζοντας όλοι μαζί και με τους διοργανωτές ένα άκρως επιτυχημένο διήμερο στο Μικρολίμανο.

Επόμενη στάση για το φετινό HMRT 2022, η Σκιάθος, το διήμερο 7-8 Μαϊου.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style