11ο Catamarans Cup 2021: Το κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός επέστρεψε δυναμικά

Το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, η Istion Yachting είχε την τιμή να υποδεχτεί τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 11ο Catamarans Cup 2021.

Catamarans Cup 2021

Σημείο συνάντησης η βάση της εταιρείας στην Μαρίνα Αλίμου, όπου πραγματοποιήθηκε το check-in και η εγγραφή των πληρωμάτων. Το βράδυ ακολούθησε η τελετή έναρξης στο Voe Restaurant, που συμπεριλάμβανε δείπνο, παρουσίαση πληρωμάτων και διαγωνισμό BEST CREW STYLE. Η καλύτερη παρουσίαση πληρώματος βραβεύθηκε με το Best Crew Style Award που απονεμήθηκε το επόμενο βράδυ στην Κέα. Κάθε πλήρωμα κλήθηκε να επιλέξει την ενδυμασία ή/και τα αξεσουάρ που επιθυμούσε ώστε να εντυπωσιάσει κοινό και επιτροπή.


 

Kυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - Leg 1: Φύγαμε για Kέα!

Catamarans Cup 2021 - Hydra

Τη 2η μέρα του 11ου Catamarans Cup, τα σκάφη ξεκίνησαν από τη Μαρίνα Αλίμου, για να συναντηθούν στη γραμμή εκκίνησης στο νησί Πάτροκλος και με προορισμό την Κέα. Την Κυριακή το πρωί στις 09:45 οι κυβερνήτες από όλα τα καταμαράν συγκεντρώθηκαν για την προγραμματισμένη τους συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα. Όλα τα πληρώματα ήταν έτοιμα και σε θέση να πλεύσουν προς την Κέα και το Βουρκάρι όπου και έγινε ο τερματισμός του 1ου μπράτσου του αγώνα με αρκετή καθυστέρηση και χωρίς να αναδειχθεί νικητής λόγω της άπνοιας που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή.
Το βράδυ έγινε η απονομή του επάθλου για τη νικητήρια ομάδα του διαγωνισμού BEST CREW STYLE καθώς και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Δήμο Κέας για τη φιλοξενία του πρώτου σκέλους του αγώνα του Catamarans Cup.

 

 

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 – Leg 2: Επόμενη στάση – Κύθνος!

Η 3η μέρα του διαγωνισμού ξεκίνησε με το καθιερωμένο skippers briefing, όπου οι κυβερνήτες απ’ όλα τα catamarans πραγματοποίησαν την καθημερινή τους συνάντηση ώστε να βγάλουν το καλύτερο πλάνο πλεύσης. Το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό μονοπάτι αποδείχθηκε καλύτερο από το προηγούμενο και αρκετά ευνοούμενο από τον καιρό. Με αφετηρία την Κέα και προορισμό την Κύθνο τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αναδεικνύοντας τις ιστιοπλοϊκές τους δεξιότητες. Νικητής στο 2ο Leg ήταν το πλήρωμα του Lagoon 50 - Pelagic Cat.

 Catamarans Cup 2021 - Kythnos

Φτάνοντας στο λιμάνι της Κύθνου, ξεκίνησε το πιο δημιουργικό σκέλος της μέρας, ο διαγωνισμός Cook Off. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, κάθε πλήρωμα έπρεπε να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα πιάτα και το πιάτο με τις περισσότερες ψήφους θα κέρδιζε. Τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ανέδειξαν τον σεφ που είναι κρυμμένος μέσα τους παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους που εντυπωσίασαν σε εμφάνιση και γεύση! 

Νικητής του Διαγωνισμού ήταν το πλήρωμα του Lagoon 450F – Equinox. Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο Ostria και απονομή βραβείων στους νικητές καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δήμο Κύθνου για τη φιλοξενία.

 Catamarans Cup 2021


 

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 – Leg 3: Πάμε Ύδρα!

4η μέρα στο 11ο Catamarans Cup και 3ο Leg, ακόμα πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο!
Ξεκινώντας από το λιμάνι της Κύθνου τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν στον 3ο αγώνα της διοργάνωσης και να ξεδιπλώσουν τις ιστιοπλοϊκές τους δεξιότητες στο θαλάσσιο μονοπάτι Κύθνος – Ύδρα. Νικητήριο πλήρωμα του 3ου Leg ήταν και πάλι αυτό του Lagoon 50 - Pelagic Cat. Μετά από έναν ακόμη καλύτερο αγώνα γεμάτο αδρεναλίνη και ένταση, τα πληρώματα έδεσαν στο λιμάνι της Ύδρας όπου είχαν την υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη να εξερευνήσουν τα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού.

Catamarans Cup 2021 - Hydra

Η Ύδρα που ποτέ δεν απογοητεύει με την ομορφιά της είναι χτισμένη σαν ένα αμφιθέατρο βλέποντας όλον τον Αργοσαρωνικό κόλπο και αποδεικνύει περίτρανα γιατί θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας.

Catamarans Cup 2021 - Kythnos - Hydra

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

212.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στη φιλανθρωπική δημοπρασία Creaid

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης της Creaid, "Art & Design".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style