Μεγάλη επιτυχία για το Akis Tsarouchis Rhodes 19 Spetses Summer Clinic

Άλλη μια αφορμή δόθηκε μεταξύ 31 Ιουλίου και 2 Αυγούστου σε αρκετούς να επισκεφθούν τις Σπέτσες με αφορμή το το Akis Tsarouchis Rhodes 19 Spetses Summer Clinic από τον Ναυτικό Όμιλο Σπετσών το οποίο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.

 Με τίτλο “Turning sailors into racers and racers into winners”, και ύλη που απευθυνόταν τόσο στον αρχάριο ιστιοπλόο όσο και τον προχωρημένο, το προπονητικό αυτό clinic, προσέφερε θέαμα στους επισκέπτες του νησιού και μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Τα Rhodes 19, μια παραδοσιακή κατηγορία, για χρόνια ήταν αποθηκευμένα στην Αναργύρειο σχολή. Ο ΝΟΣΠ, έχει ήδη ανακατασκευάσει πλήρως τα πρώτα 3 και στόχος του είναι σύντομα να ανακατασκευάσει και τα άλλα δυο ώστε να δημιουργήσει έναν στολίσκο με σημαντικό μέγεθος για κάθε τύπου δράση. Εξυπακούεται ότι η ανακατασκευή πραγματοποιείται στο νησί των Σπετσών που άλλωστε έχει μακρά ναυπηγική παράδοση.

tsarouxis spetses 5

Το πρώτο ραντεβού των συμμετεχόντων ήταν το βράδυ της Παρασκευής 31/7 όπου έγινε η πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα του clinic, με τα πρωτόκολλά και τις διαδικασίες για τον COVID-19 και ορίστηκε ο τρόπος λειτουργίας του clinic. H πραγματική δράση έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο που οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα σύνθετο πρόγραμμα τόσο στη στεριά με θεωρία, όσο και στη θάλασσα με ασκήσεις για κάθε επίπεδο. Κορυφαία δράση της φιλοξενίας των συμμετεχόντων από τον όμιλο η μοναδική ξενάγηση στην Αναργύρειο και Κοριαλένειο Σχολή.

tsarouxis spetses 2

Υπεύθυνος για τη δράση ήταν ο βραβευμένος εκπαιδευτής Τσαρούχης Άκης: «Έχοντας μεγάλη εμπειρία στα keelboats, η γνωριμία με τα Rhodes 19, ήταν και για εμένα, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες συναρπαστική. Είναι εντυπωσιακό πως ένα σκάφος παλιάς σχεδίασης, παραμένει μοντέρνο, προσφέρει μοναδική εμπειρία στον ιστιοπλόο και είναι κατάλληλο για κάθε χρήση, τόσο αγώνες όσο και βόλτα. Κυρίως όμως προσφέρεται για εκπαίδευση, αφού είναι ευρύχωρο, σταθερό, προβλέψιμο ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την απαραίτητη πρόκληση στον μαθητή. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του ομίλου για την πρωτοβουλία της αναστήλωσης των σκαφών αυτών, αλλά και για το μεράκι που έχουν στο να βρουν τρόπους να τα αξιοποιήσουν.»

tsarouxis spetses 3

Οι συμμετέχοντες στο clinic, έφυγαν με τις αποσκευές τους γεμάτες ευχάριστες αναμνήσεις από το νησί και τα σκάφη, αλλά και με πλούσιες γνώσεις. Υπόσχεση όλων ήταν ότι αν ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών οργανώσει ξανά κάποια τόσο ενδιαφέρουσα δράση, όλοι θα επιστρέψουν στο νησί!

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style