Honorary Yachting Awards 2019 - Οι πρωταγωνιστές του Yachting

Μια λαμπερή βραδιά αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του Yachting, του Θαλάσσιου Τουρισμού και του Σκάφους Αναψυχής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη διοργάνωση του Yachting Awards 2019 από την ONDECK Media. Στο πιο συμβολικό κτίριο της Σύγχρονης Ελλάδας οι πρωταγωνιστές του Yachting έδωσαν ισχυρό παρών. Σε μια σημαντική εκδήλωση, μοναδική στο είδος, παρουσία στελεχών από την πολιτική και επιχειρηματική σκηνή της χώρας, οι τιμητικές βραβεύσεις αποτέλεσαν ειδική μνεία στις εταιρείες και τις προσωπικότητες που συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού, στην αγορά του Σκάφους Αναψυχής και στην οικονομία της χώρας. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που για δεκαετίες αποτελούν τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, στη νέα γενιά επιχειρηματιών που συνεχίζει με όραμα και φρέσκιες ιδέες.

HonYAw19 2

ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας, Γεράσιμος Γερολυμάτος, Ondeck Media,  ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η κ. Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ , ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών, o κ. Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κ. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, ο Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΝΕ και CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο κ. Magdi Halawani αντιπρόεδρος του Ελληνοαραβικού επιμελητηρίου και ισχυρές προσωπικότητες της Ελληνικής ναυτιλίας και της επιχειρηματικής σκηνής.

HonYAw19 2

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει ένα δείγμα υψηλής ναυπηγικής δεξιοτεχνίας. 'Ετσι τα Προπύλαια του Ζαππείου στολίστηκαν από το ιταλικό Riva Aquariva Cento που φρόντισε η Ekka Yachts ως Χρυσός χορηγός. Το σκάφος, συνώνυμο της φινέτσας πλαισιώθηκε από το μέλλον της αυτοκίνητης το ηλεκτρικό Mercedes EQC.

Οι ιστορικές αίθουσες του Ζαππείου φιλοξένησαν την επιτομή της τεχνολογίας από την βρετανική Princess και την ελληνική εταιρεία Αmerican Marine, μια από τις πιο δραστήριες στο χώρο του σκάφους. Σε περίοπτη θέση τοπθετήθηκε το μοντέλο σε κλίμακα Princess R/33.

Δέος και θαυμασμό προκάλεσε και ο εντυπωσιακός εξωλέμβιος κινητήρας από την Mercury με ισχύ 450 ίππους που έκανε εισβολή στην αίθουσα Cocktail από την Ζώης Ευσταθίου ΑΕ, εταιρεία με 73 χρόνια ιστορία και αποκλειστικός αντιπροσωπος της Mercury Marine.

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έλαμψαν και φώτισαν μια σπουδαία και πολυεπίπεδη βιομηχανία, όπως αυτή του Σκάφους Αναψυχής και του Θαλάσσιου Τουρισμού. Μια βιομηχανία που τροφοδοτεί πολλές και διαφορετικές αγορές. Μια γόνιμη πλατφόρμα προβολής της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

HonYAw19 2

HonYAw19 2

HonYAw19 2

Παρών, στηρίζοντας την εκδήλωση και αναγνωρίζοντας την υπεραξία του χώρου του Yachting για την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας μας, ήταν και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι στην επόμενη χρονιά ο χώρος του θαλάσσιου τουρισμού θα έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα: «H Ελλάδα με τις μαγευτικές της θάλασσες και την πολυνησία της θεωρείτε η «Μέκκα» του θαλάσσιου τουρισμού και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας την επόμενη χρονιά. Από την επόμενη χρονιά η Ελλάδα να καταστεί το κέντρο του παγκοσμίου yachting. Για έναν τομέα ο οποίος συμβάλλει αποφασιστικά στην παραγωγή πλούτου της πατρίδας μας και μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο. Χρειάζεται όμως η μείωση της γραφειοκρατίας η απλοποίηση των διαδικασιών αλλά και αλλαγή νοοτροπίας και απενοχοποίησης του κλάδου. Εμείς σαν Υπουργείο ναυτιλίας προωθούμε ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο. Ανοιχτές θάλασσες για όλους, σύμφωνα όμως με το ελληνικό και κοινωνικό κεκτημένο. Συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία: Τουρισμού και Οικονομικών. Εκσυγχρονισμό του μητρώου πλοίων και φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερες μαρίνες. Κάτι ακόμα που χρειαζόμαστε είναι ποιοτικά εκπαιδευμένο προσωπικό άρα ποιοτική αναβάθμιση στις ναυτικές μας ακαδημίες. Χρειαζόμαστε έναν νέο κύκλο σπουδών που να παράγει εξειδικευμένα στελέχη για το χώρο του yachting. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του χώρους του θαλασσίου τουρισμού. Θέλουμε να έχουμε προστιθέμενη αξία και για τους συναφείς κλάδους του θαλασσίου τουρισμού. (τις μαρίνες, τον χώρο του καυσίμου, τον χώρο τον καταλυμάτων). Πιστεύω πολύ στον συγκεκριμένο τομέα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να τα καταφέρει και θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και στον συγκεκριμένο τομέα επενδύοντας σε αυτό το εθνικό παραγωγικό πλεονέκτημα. Στον χώρο του Θαλασσίου Τουρισμού την επόμενη χρονιά θα τα αλλάξουμε όλα». 

Παρούσα και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία επεσήμανε το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο κλάδος για τον Ελληνικό Τουρισμό. «Ο κλάδος του yachting αποτελεί από τους σημαντικότερους κλάδους τουρισμού στην χώρας μας γιατί φέρνει στην Ελλάδα ένα πολύ καλό κομμάτι εισερχόμενου τουρισμού. Ο ΕΟΤ βλέπει πολύ ζεστά τον συγκεκριμένο χώρο και στοχεύει στη προβολή της χώρας μας σε όλους όσους επιλέγουν να επισκεφθούν την χώρα μας μέσω των τουριστικών σκαφών. Αυτό μέσω της συμμετοχής μας στις διεθνείς εκθέσεις όπως επίσης και την προβολή της ομορφιάς της χώρας μας με κάθε τρόπο».

HonYAw19 2

«Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προβάλλει και να τιμήσει όλους όσους συμβάλλουν στην εξέλιξη και στη διαρκή ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ενός πολύτιμου τομέα της οικονομίας μας. Η Ελληνική Επιχειρηματική Σκηνή του Yachting είναι από τις πιο δραστήριες και σημαντικές παγκοσμίως. Σκοπός μας, ως Ondeck Media, είναι να την αναδεικνύουμε συνεχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Τα Yachting Awards έχουν μια επιπλέον διάσταση και μια υπεραξία. Αποτελούν την προέκταση της συνεχούς προσπάθειας μας ώστε να γεφυρώσουμε το στερέωμα του Σκάφους Αναψυχής με όλη την αγορά, να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα πολυδιάστατο επαγγελματικό πεδίο με πολλές ευκαιρίες και ατελείωτες δυνατότητες» δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director & Founder.

awards1

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ
«Η ONDECK Media έκανε μια νέα αρχή στο yachting και της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί μία προσπάθεια να φτιάξουμε το yachting από την αρχή, γιατί το αξίζει. Έχουμε τη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο για θαλάσσιο τουρισμό και πρέπει όλοι οι άνθρωποι του χώρου να είμαστε ενωμένοι ώστε να φτάσουμε την Ελλάδα πρώτη στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι αδιανότητο ο θαλάσσιος τουρισμός να μην έχει μέλλον σε μία χώρα με 5.000 νησιά, 16.000 χλμ. ακτογραμμή και κατοίκους που μόνο αυτοί ξέρουν να προσφέρουν την ελληνική φιλοξενία στον ξένο».

Σταύρος Κατσικάδης, Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών
«Θεωρούμε την εκδήλωση Yachting Awards, στην οποία συμμετείχαμε και δεχτήκαμε τιμητική βράβευση από την ONDECK Media, μία σημαντική πρωτοβουλία στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του yachting. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια το yachting έχει να επιδείξει πολλά πράγματα. Ακούσαμε τον υπουργό να μιλάει για αλλαγές και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους φορείς και τους παράγοντες του χώρου. Ως πρόεδρος της Ένωσης, θα ήθελα να πω ότι οι μαρίνες θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον κύκλο των προσπαθειών και των αλλαγών που έρχοναι με στόχο την πρόοδο του yachting».

Ιωάννης Κουρούνης, CEO Istion Yachting, Γ.Γ. Greek Yachting Association
«Πρώτη φορά γίνεται μία διοργάνωση που αναδεικνύει, βραβεύει και βγάζει στο προσκήνιο τους ανθρώπους τις εταιρείες του yachting. Η Ελλάδα ως προορισμός yachting αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει τα επίπεδα που μπορεί και έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει κλιματολογικές συνθήκες και μορφολογία που θα μπορούσε να τη φέρει στην πρώτη θέση του παγκόσμιου χάρτη, εντούτοις οι δυσκολίες της διοίκησης και η παθογένεια της χώρας μας, όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, είναι αυτό που την κρατάει πίσω. Έχουμε ελπίδες, βλέπουμε αχτίδες φωτός, μένει να δούμε και τον ήλιο».

HonYAw19 2

HonYAw19 2 Τα Honorary Yachting Awards τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι καλεσμένοι απήλαυσαν τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες του Begnis Catering και τα μοναδικά cocktails από την εταιρεία bartender.gr


Την εκδήλωση υποστήριξαν χορηγικά οι εξής:

Gold Sponsor: EKKA YACHTS, Flisvos Marina, American Marine
Silver Sponsor: Sunseeker Hellas, Technohull, Vernicos Yachts SA, Riginos Yachts S.A., ΖΩΗΣ Ευσταθίου ΑΕ, Kiriacoulis Mediterranean 
Bronze Sponsor: First Quality Yachts, Furuno, Yamaha-ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, INSB Class, Maritime Ventures

Sponsors: ISTION Yachting Greece, Pantaenius Insurance, Athenian Yachts, Metropolitan College, Praxis Yachts
Supporters: ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, EENE, ΕΛΙΝ, Phoenix, NG Inox, OIKONOMOU, Mykonos Real Estate, Bίκος, Taf, Klironomos, Interplants

TIMEKEEPER Oris

PREMIUM CATERER Begnis Catering
PREMIUM COCKTAILS Bartenders.gr
WINE SPONSOR Semeli

Event Planning TRINITY EVENTS  

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Η «Σκυτάλη της Φύσης» από το Οcean Race στους…

Ένα διαφορετικό ιστιοπλοϊκό σκάφος κατέπλευσε στη Μαρίνα Φλοίσβου, επ'ευκαιρία της 9ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Ανακαλύψτε τα νέα ρολόγια Tudor για το 2…

H Tudor παρουσιάζει τα νέα της ρολόγια για την φετινή...

Style