Το "δικό μας" Αετός στο βάθρο του Les Voiles de St. Tropez

Με μια σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα του Tofinou 9,5 ΑΕΤΟΣ με την συμμετοχή της επετειακό Les Voiles de Saint Tropez. Από τον Άκη Τσαρούχη

H 20ή έκδοση μιας σπουδαίας γιορτής για την ιστιοπλοΐα, το Les Voiles de Saint Tropez, ήταν η 3η φορά που η ομάδα οδήγησε με το σκάφος της από την Ελλάδα για να συμμετάσχει. Αυτή τη φορά, κατάφερε να έρθει πρώτη στα Tofinou 9,5 και τρίτη στη γενική της κατηγορίας που συμμετείχε με τριπλή ισοβαθμία, ενδεικτικό του υψηλού συναγωνισμού που υπήρχε.

Η ομάδα αποτελείτο από τους Νίκο Σινούρη, Σίμο Καμπουρίδη, Άκη Τσαρούχη, Γιώργο Τσιγκούλη και Αλέκο Σταχτούρη. Η συμμετοχή και μόνο στον αγώνα αυτό είναι άθλος. Η μεταφορά του σκάφους από τον Μικρολίμανο στο St. Tropez είναι ένα δύσκολο project αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για σκάφος 10 μέτρα και η ρυμούλκα σε όγκο, βάρος και μήκος είναι ίσως από τις μεγαλύτερες που μπορεί να έχει κανείς. Η ομάδα είχε στη διάθεσή της ένα Porsche Cayenne S που είχε την αξιοπιστία και την δυνατότητα πρωτίστως για ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

LesVoilesTr 2

Φυσικά η μεταφορά, αν και δύσκολη, δεν ήταν το πιο δύσκολο μέρος του εγχειρήματος. Στη θάλασσα, η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει ομάδες με πολύ καλύτερο επίπεδο, σαφώς πιο προπονημένες και με καλύτερη γνώση του σκάφους. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όλες τους ήταν στις Κάννες και έτρεχαν όλοι μαζί έναν αντίστοιχο αγώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι το Tofinou 9,5 είναι μια Γαλλική κατηγορία, με τα σκάφη να φτιάχνονται εκεί και πολλές ευκαιρίες τοπικά να μάθεις το σκάφος σου, να προπονηθείς και να γίνεις καλός.

LesVoilesTr 2

Εξίσου δύσκολος και ο στίβος. Με 300 συμμετοχές φέτος, η θάλασσα στον κόλπο του Saint Tropez γέμιζε σκάφη. Κάθε μέρα ζωγραφιζόταν ένας απίστευτος καμβάς από carbon, ξύλο, βερνίκι και κάθε λογής υφάσματα. Για ένα μικρό σκάφος όμως, όλο αυτό αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση. Παντού πανιά και σκιές στον αέρα. Παντού απόνερα. Παντού σκάφη με δυσκολία στον χειρισμό. Ένα χάος γύρω γύρω και η διαχείρισή του από μόνη της πονοκέφαλος. Και κάπου εκεί μέσα, έπρεπε να ελιχθείς για να κάνεις και εσύ τον αγώνα σου.

LesVoilesTr 2

Η γιορτή της θάλασσας συνεχιζόταν φυσικά και στη στεριά. Ένα μοναδικό race village. Party και εκδηλώσεις από τους χορηγούς. Παροχές στους αγωνιζόμενους. Σημασία στη λεπτομέρεια. Ο αγωνιζόμενος να νιώθει VIP. Να νιώθει ότι όλο αυτό έχει στηθεί για αυτόν.
Με δεδομένο ότι ορισμένα από τα παραδοσιακά σκάφη που συμμετείχαν είναι αδύνατο να εκτιμηθούν, η αξία του στόλου ήταν πολλά εκατομμύρια Ευρώ. Όμως όταν έβλεπες τον στόλο αυτό δεμένο στο λιμάνι, αυτό με το οποίο έφευγες δεν ήταν ο εντυπωσιασμός για το σύνολο της αξίας μπροστά σου. Την θέση του έπαιρνε ο εντυπωσιασμός για την ναυτοσύνη των πληρωμάτων και την σημασία στη λεπτομέρεια.
Ανάμεσα σε σαμπάνια, ακριβά αμάξια, διασήμους, ελικόπτερα, πανιά και πολλά χαμόγελα από όλους τους συμμετέχοντες, η ομάδα ανανέωσε το ραντεβού της με την διοργάνωση για του χρόνου. Γιατί με κάθε συμμετοχή εκεί, βλέπεις πράγματα, ακούς άλλα τόσα και μαθαίνεις. Και μέσα από μια τέτοια διοργάνωση με ένα τέτοιο επίπεδο και μέγεθος συμμετοχής, μόνο να μάθεις μπορείς.
Αυτό, για το άθλημά μας, και για όποιον θέλει να είναι μέσα στα πράγματα, είναι το σημαντικότερο.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

BREGUET

Breguet: Nέα εμβληματική συλλογή …

Η Breguet αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα αποκαλύπτοντας μια νέα...

Style