Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Μπρίντιζι – Κέρκυρα

Θεαματική συμμετοχή με περισσότερα από 100 σκάφη αναμένεται να έχει και η φετινή 34η συνδιοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Μπρίντιζι – Κέρκυρα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Ιουνίου με αφετηρία το λιμάνι του Μπρίντιζι και τερματισμό μέσω Ότραντο την Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Στο πηδάλιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας βρίσκονται από το 2015 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μαρίνας Γουβιών, που πήρε τη σκυτάλη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος του Μπρίντιζι (Circolo Della Vela Brindisi).

Πριν από 34 ολόκληρα χρόνια, με σημείο εκκίνησης την αγάπη τους για την ιστιοπλοΐα και τη λεκάνη της Αδριατικής, Ιταλοί και Κερκυραίοι ιστιοπλόοι, μέλη των τότε ομίλων Π.Ο.Ι.Α.Θ. & LEGA NAVALE ITALIANA, επιχείρησαν για πρώτη φορά τον διάπλου στο πλαίσιο αγώνα. Από τότε οι συμμετοχές αυξάνονται κάθε χρόνο με αποκορύφωμα τον αγώνα του 2016, όταν στη Μαρίνα Γουβιών, το σημείο ελλιμενισμού των σκαφών του αγώνα, φιλοξενήθηκε ο αριθμός-ρεκόρ των 132 σκαφών από εννέα κράτη ενώ μέχρι και πέρυσι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα 100 σκάφη.

Επιδίωξη των ανθρώπων του ΙΟΜΑΓ, πέραν της άψογης διοργάνωσης, είναι και η αύξηση του αριθμού των σκαφών που ξεκινούν από την Κέρκυρα για να συμμετέχουν στον αγώνα. Το 2017 οι συμμετοχές αυτές έφτασαν τις οκτώ. Ιδιαίτερη χαρά στο Κερκυραϊκό κοινό χάρισε πριν δύο χρόνια, η πρωτιά του αθλητή του ΙΟΜΑΓ Μιχάλη Τσατσόπουλου, για 2η φορά μετά από 30 χρόνια, στη γενική κατάταξη με το σκάφος RUSH.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Μπρίντιζι – Κέρκυρα έχει γίνει θεσμός στο νησί της Κέρκυρας και προσελκύει ετησίως πάνω από 1000 επισκέπτες, πληρώματα και συνοδούς. Ανάμεσά τους, αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, ολυμπιονίκες, αλλά και σημαντικοί αθλητικοί παράγοντες. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του αγώνα ως μοχλό προώθησης του αθλητικού τουρισμού για τον οποίο το νησί προσφέρεται ποικιλοτρόπως, γνωστές τοπικές επιχειρήσεις αλλά και φορείς έχουν σταθεί στο πλάι των συνδιοργανωτών [ΔΟΠΑΠ Κέρκυρας, ΕΛΙΝΟΙΛ, Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, DAES Ασφαλιστική, Corfu Fish Farms, Corfu Beer, Kontokali Bay Hotel, Aquacraft] και η λίστα μεγαλώνει.

Ιδιαίτερα σημαντική στην όλη προσπάθεια είναι η υποστήριξη της Μαρίνας Γουβιών τόσο στην υποδοχή και την φιλοξενία των σκαφών που συμμετέχουν στον αγώνα μετά τον τερματισμό τους όσο και στην οργάνωση της τελετής απονομής των επάθλων, παρουσία των αρχών του νησιού, που εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή συνένωσης όλων των ανθρώπων της θάλασσας.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

anakoinothikan oi imerominies tou 4ou olympic yacht show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Ανακαλύψτε τα νέα ρολόγια Tudor για το 2…

H Tudor παρουσιάζει τα νέα της ρολόγια για την φετινή...

Style