Θεσμός στη χώρα μας το Sailing Marathon

Η μεγάλη αγάπη με την οποία αγκάλιασαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι και τον «2ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» αποδεικνύει ότι αυτή η διοργάνωση ήταν αυτό που έλειπε στη χώρα μας σε ότι αφορά το άθλημα.

Οι δεκάδες συμμετοχές και η υποστήριξη από αθλητές κάθε ηλικίας βοήθησαν για να καθιερωθεί το event που διεξήχθη για δεύτερη φορά στην περιοχή του Μικρολίμανου και, πλέον, αποτελεί θεσμό. Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή της ιστιοπλοΐας καθώς και η εκπαίδευση της νέας γενιάς μέσα από προπονητικά καμπ και γι΄αυτό τον λόγο την επόμενη ημέρα του Sailing Marathon διεξήχθησαν σεμινάρια μαζί με προπονητικό αγωνα με τη συμμετοχή πολλών νέων παιδιών.

SMARATHON 2

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» αποτελεί μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, ιδέα τριών ανθρώπων της ιστιοπλοΐας, του προπονητή Μάκη Ωρολογά, του ιστιοπλόου Κωνσταντίνου Τσιγκαρά και του φωτορεπόρτερ του αθλήματος Νίκου Αλευρομύτη. Το event διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας δήμου Πειραιά. «Τον δήμο μας τον ενώνουν ισχυροί δεσμοί με την ιστιοπλοΐα. Κάποιοι από τους μεγαλύτερους ναυταθλητικούς ομίλους της χώρας βρίσκονται εδώ. Δεν ήταν δυνατόν να μη στηρίξουμε μία διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και βοηθάει τη νέα γενιά, μέσα από προπονητικά καμπ, να γνωρίσει περισσότερα για το άθλημα που επέλεξε», δήλωσε η Σταυρούλα Αντωνάκου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο και πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.

SMARATHON 3

Την επόμενη ημέρα της διοργάνωσης (4/11) του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου. Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Σοφία Παπαδοπούλου μίλησε για τα «Μυστικά απόδοσης και επικοινωνίας στα διθέσια σκάφη», ο κορυφαίος εν ενεργεία Έλληνας αθλητής των Finn, με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, Γιάννης Μιτάκης αναφέρθηκε στα «Μυστικά του πρύμα» και ο προπονητής Νίκος Παπαγεωργίου στις «Εφαρμογές Match Race στο Fleet Race».

SMARATHON 4

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style