Ελληνικές διακρίσεις στο Techno 293 European Championship

Με μία ηλιόλουστη ημέρα, χαμόγελα και ένα μεγάλο πάρτι ολοκληρώθηκε το “Dole -Techno 293 European Championship”.

Για συνολικά 7 ημέρες, ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης-Βάρκιζας (Ν.Α.Ο.Β.Β) διοργάνωσε και φιλοξένησε 22 χώρες και 232 αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας της κλάσης Techno293.

Οι νεαροί αθλητές έως 17 ετών ολοκλήρωσαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής τους εβδομάδας συνολικά 11 κούρσες, μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες ανά ημέρα, τόσο σε διεύθυνση όσο και σε ένταση, κάνοντας τους αγώνες ιδιαίτερα συναρπαστικούς. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ο άνεμος δεν κατάφερε να φτάσει την ελάχιστη ένταση που χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί επιπλέον κούρσα. Η εξέλιξη αυτή ‘κλείδωσε’ ακόμα ένα ελληνικό χρυσό μετάλλιο, αφού χάρισε την πρωτιά στον Αλέξανδρο Καλπογιαννάκη, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στην κατηγορία Αγόρια κάτω των 17 ετών.

DoleTech293 2

Η ημέρα συνεχίστηκε με την Τελετή Λήξης ως μία αποχαιρετιστήρια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια αυτής, χαιρετισμούς απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ν.Α.Ο.Β.Β κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος, βραβεύοντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την συνεισφορά του Δήμου στη συν-διοργάνωση των αγώνων. Ακολούθησαν βραβεύσεις από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στα σημαντικότερα πρόσωπα των αγώνων, αλλά και στον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, την Dole. Ο Πρόεδρος της κλάσης κ. Μαρκ Καρντόν ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν στη διοργάνωση και έκλεισε ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Οι απονομές των μεταλλίων στους αθλητές έγινε σε κλίμα επευφημιών, ενώ με το πέρας αυτών, αθλητές, προπονητές και ομάδες, έτρεξαν στην παραλία για μία τελευταία ομαδική βουτιά. Μεγάλος κερδισμένος του πρωταθλήματος ήταν το Ισραήλ με 5 μετάλλια εκ των οποίων το ένα χρυσό, ενώ η Πολωνία επέστρεψε με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

DoleTech293 3

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ μουσική και χορό σε γιορτινό κλίμα δίπλα στο κύμα, με όλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος του Ν.Α.Ο.Β.Β δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι καιρικές συνθήκες και το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικοί παράγοντες για την πραγματοποίηση αθλητικών διοργανώσεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μετά την παρούσα επιτυχία του πρωταθλήματος, νέες διοργανώσεις θα πάρουν σειρά. Η Οργανωτική Επιτροπή πετυχαίνοντας τον στόχο της, έχει πλέον θέσει τα θεμέλια για τη φιλοξενία μεγάλων δραστηριοτήτων αθλητικού ενδιαφέροντος, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος διαμορφώθηκε ως εξής:

Αγόρια - U17
Αlexandros KALPOGIANNAKIS (GRE)
Roi HILLEL (ISR)
Daniel Basik TASHTASH (ISR)

DoleTech293 4

Κορίτσια - U17
Sharon KANTOR (ISR)
Manon PIANAZZA (FRA)
Yana REZNIKOVA (RUS)

Αγόρια - U15
Konrad MACHURA (POL)
Boris SHAW (GBR)
Alessandro MELIS (ITA)

DoleTech293 5

Κορίτσια - U15
Mika KAFRI (ISR)
Aleksandra WASIEWICZ (POL)
Amit SEGEV (ISR)

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style