Navarino Challenge 2018: «Ο αθλητισμός ενώνει»

Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Navarino Challenge” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών για 6η συνεχή χρονιά στις 12-14 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, με κεντρικό μήνυμα φέτος, «ο αθλητισμός ενώνει».

Περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών απόλαυσαν ένα πλήρες πρόγραμμα 28 δράσεων. Η διοργάνωση προώθησε για ακόμα μια χρονιά το Ολυμπιακό Πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής. Το «Navarino Challenge» συγκέντρωσε αθλητές, οικογένειες και παιδιά από 36 χώρες όπως ενδεικτικά από: Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδά, Κατάρ, Κίνα, Λίβανο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και τις 3 ημέρες.
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα το Welcome Party με την συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή, σε ρετρό ρυθμούς με τζαζ και σουίνγκ.

Elias Lefas 2018.10.13 Navarino B1691

@ Navarino Challenge by Elias Lefas 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η δράση ήταν κολυμβητική στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος υποστήριξε για ακόμη μία χρονιά τη διοργάνωση και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων στον κόλπο του Ναυαρίνου. Οι αθλητές διένυσαν την κολυμβητική διαδρομή των 2,8χλμ που σχεδίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Νίκος Γέμελος. Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη χρονιά με χρονομέτρηση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανονισμούς του open water της FINA, παρουσία σημαντικών αθλητών της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Η κολυμβητική δράση σηματοδότησε και την αρχή των εκδηλώσεων των «Ναυαρινείων» για τα 191 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις πανέμορφες διαδρομές των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) των 10χλμ. και του Ford Go Further Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.). Με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino, οι συμμετέχοντες αθλητές έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα σύμφωνα με την Ομηρική παράδοση. Στο “Navarino Challenge” που συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons συμμετείχαν και δρομείς από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ της Καλαμάτας, «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους στο «Navarino Challenge» μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου). Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η παιδική διαδρομή του 1χλμ, με τη δυναμική παρουσία παιδιών της ευρύτερης περιοχής καθώς και συλλόγων όπως του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του ΓΣ Ακρίτας 2016 και του Ναυτικού Αθλητικού Σύλλογου Πύλου «Νέστωρ».

Elias Lefas 2018.10.14 Navarino C1425

@ Navarino Challenge by Elias Lefas 

Στο πρόγραμμα του τριημέρου συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες όπως: τάεκβοντο, kids’ athletics, beach volley, τουρνουά μπάσκετ 4on4 , αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά, pilates, γκολφ, kick boxing, baby swimming και aqua aerobic, group cycling, tennis cross training, high intensity training, beach yoga και crossfit.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style