Συναντήσεις του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα στη boot 2018

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στη Διεθνή Έκθεση Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού Boot Düsseldorf 2018 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Πρόκειται για την κορυφαία στον κλάδο Διεθνή Έκθεση, που φιλοξένησε στη φετινή 49η διοργάνωση 1800 εκθέτες, προορισμούς φορείς και επαγγελματίες από 70 χώρες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού, των επαγγελματικών σκαφών, των καταδύσεων και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της κρουαζιέρας, του γιώτινγκ και του καταδυτικού τουρισμού.

Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας που ειδικεύονται σε προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού καθώς και με τους επικεφαλής του γερμανικού Οργανισμού, General German Automobile Club ΑDAK, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασιών στο θαλάσσιο τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου.

Συναντήθηκε επίσης με τον εκπρόσωπο της ΕΕ της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ, κ. Λίνο Βοσκαρίδη, με τον Διευθυντή της Έκθεσης Boot κ. Πέτρο Μιχελιδάκη, και στελέχη της αγοράς για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου και ειδικότερα του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Επίσης συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του Διεθνούς Μαραθωνίου του Ντίσελντορφ, και συζήτησαν θέματα διοργάνωσης, εμπειρίας και υποστήριξης του αθλητικού τουρισμού.

Με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου συζήτησαν για το συντονισμό των δράσεων του Υπουργείου του ΕΟΤ και του Προξενείου στη Γερμανία για την περαιτέρω στοχευμένη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style