Τριγκώνης - Πασχαλίδης στην γραμμή της εκκίνησης του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου

atrigkoo1

Αθλητές και αθλήτριες που έχουν προσφέρει στη χώρα μας δεκάδες διεθνείς επιτυχίες, θα βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου στη γραμμή εκκίνησης που θα στηθεί στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο. Δύο σπουδαίοι ιστιοπλόοι μας, ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης έχουν κατακτήσει δεκάδες διακρίσεις στην κατηγορία των Tornado, ένα εντυπωσιακό σκάφος τις ιδιαιτερότητες του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου, στο Μικρολίμανο. «Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να βγουν στη θάλασσα όλες οι κατηγορίες και όλοι οι ιστιοπλόοι μαζί. Ο αγώνας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε στη θάλασσα παλιοί συναθλητές και αντίπαλοι αλλά και η γενιά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις του μέλλοντος. Πρώτα από όλα, όμως, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δει από πολύ κοντά αγώνες ιστιοπλοΐας και να μάθει για το άθλημα. Η Ελλάδα είναι… θάλασσα. Καλώ τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου στο Μικρολίμανο και τους υπόσχομαι ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει γιατί θα είναι εντυπωσιακό», δήλωσε ο Κώστας Τριγκώνης.

Ο πρωταθλητής των 470 και των Tornado έχει πάρει μέρος σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συλλογή του, μεταξύ άλλων, υπάρχουν 10 μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (7-2-1) και εννέα από ευρωπαϊκά (6-2-1). Στα 470 αγωνιζόταν με τον Ανδρέα Κοσματόπουλο και στο Τορνέιντο με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη.

Στη διοργάνωση, όμως, θα αγωνιστεί και η νέα γενιά. Ο Βαγγέλης Χειμώνας, ένας αθλητής με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στην κατηγορία Laser , θα πάρει μέρος στη διοργάνωση αλλά ως προπονητής. Στην ομάδα του Ναυτικού Ομίλου της Βουλιαγμένης, όπου είναι προπονητής, υπάρχουν ιστιοπλόοι που έχουν, ήδη, δώσει τα διαπιστευτήρια τους σε μεγάλες διοργανώσεις. «Θα πάρουμε μέρος σε όλες τις κατηγορίες των Laser Radial. Ανάμεσα στους άλλους αθλητές που θα αγωνιστούν ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στα Laser 4,7, ο Κωνσταντίνος Χουσιάδας, 5ος στην Ευρώπη και πρωταθλητής Ελλάδος στα Laser Radial και Παντελής Κυπρόγλου, 9ος στον κόσμο, στην ίδια κατηγορία. Οι αθλητές ανυπομονούν να αγωνιστούν στη διοργάνωση που θα συνδυάσει το αγωνιστικό μέρος με τη χαρά που δίνει η ιστιοπλοΐα», δήλωσε ο διακεκριμένος αθλητής και προπονητής. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon».

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style