«Κυκλάδες 2016» Απονομή 1ης ιστιοδρομίας Κέα - Νάξος

Cyclades16 4

Με βόρειο άνεμο εντάσεως 4-5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 51 σκάφη για το πρώτο σκέλος του αγώνα και τα 69 ναυτικά μίλια απόστασης από την Κέα στην Νάξο.

Πρώτο σκάφος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το «ERYTTOSII- COSMOTE» με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμά του. Τα σκάφη που έφταναν στο λιμάνι της Νάξου είχαν την δυνατότητα με τη βοήθεια του υπεύθυνου της μαρίνας, κυρίου Ασημάκη Σπυριδωνόπουλουνα δέσουν στο λιμάνι, σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νησιού.

Το βράδυ της Δευτέρας, 4 Ιουλίου έγινε στην προβλήτα του λιμένα Νάξου με φόντο την Πορτάρα, η απονομή της πρώτης ιστιοδρομίας Κέα – Νάξος. Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, κύριος Ανδρέας Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε τους ιστιοπλόους για τη μεγάλη συμμετοχή και έδωσε το λόγο στον έφορο ανοικτής θάλασσας, κύριο Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή των τοπικών φορέων στην υποδοχή των σκαφών και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαργαρίτη, ως αθλοθέτη, το Λιμεναρχείο Νάξου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κύριο Νικόλαο Σέργη, τον υπεύθυνο της Μαρίνας, κύριο Ασημάκη Σπυριδωνόπουλο, τον Πρόεδρο του συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», κύριο Απόστολο Καρεκλά καιτοΔήμο Νάξου, τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, κύριος Δημήτρης Λιανός.

Ακολούθησε η απονομή επάθλων στους νικητές του πρώτου σκέλους: για την κατηγορία ORCi το σκάφος «ERYTTOS II- COSMOTE» με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, για την κατηγορία ORC Club το σκάφος «ECHIONAS» με κυβερνήτη τον Γεώργιο Μητρόπουλο και για την κατηγορία ORCNS, σκάφος Blue Pearl με κυβερνήτη τον Ανάργυρο Αναγνώστου.

Cyclades16 1

Στη συνέχεια ο έφορος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΤΚ, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Νάξου, κ. Δημήτριο Λιανό, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Νικόλαο Σεργή, στο Λιμεναρχείο Νάξου και στο σύλλογο Μαζικής εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».  Ο Αντιδήμαρχος δώρισε σε κάθε σκάφος ένα αναμνηστικό δώρο και ακολούθησε δεξίωση με τοπικά εδέσματα που παρείχε ο σύλλογος Μαζικής εστίασης και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία». 

Σήμερα Τρίτη, 5 Ιουλίου, ο στόλος του αγώνα θα παραμείνει στη Νάξο, καθώς η ιστιοδρομία Νάξος – Κίμωλος, αναβλήθηκε για την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, γνώμονα την ασφάλεια των πληρωμάτων.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style