Με υψηλές προδιαγραφές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

orcuhj1

Με τις κορυφαίες διεθνείς προδιαγραφές θα γίνει από τις 3 ως τις 10 Ιουλίου στη Χαλκιδική, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο αγώνας που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί στη Μαρίνα του Porto Carras Grand Resort, τη μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 σκαφών και βάθος 5,5 μέτρων που επιτρέπει την πρόσβαση σε σκάφη μέχρι και 165 πόδια. Επίσης το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα διασφαλίζοντας την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο των αγώνων.

Στο τεχνικό μέρος των αγώνων, τα σκάφη πρόκειται να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον συντελεστή CDL (Class Division Length) και θα δημιουργηθούν δύο στίβοι ανεξάρτητοι ο ένας με τον άλλο, ώστε τα όμοια σκάφη να συναγωνίζονται χωρίς παρεμβολές από σκάφη άλλων κατηγοριών.

Οσον αφορά στην Επιτροπή Αγώνων, επικεφαλής στους στίβου θα είναι ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, πιστοποιημένο στέλεχος της ISAF στην διοργάνωση αγώνων (ISAF Race Management Sub-committee) με συνεχή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004 μέχρι και το Ρίο και ο Νίκος Παπαγεωργίου, διακεκριμένος ιστιοπλόος, πρωταθλητής στα Laser, προπονητής ιστιοπλοΐας στα Laser του Ν.Ο.Θ., ενώ ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Νέων Νεανίδων που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία πέρυσι Ομιλος. Το ORC θα είναι «παρών» με όλο το τεχνικό επιτελείο και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής ανάθεσης πρωταθλημάτων Paolo Massarini.

Για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας των καταμετρήσεων αλλά και θέλοντας να εξασφαλιστεί ο ενδελεχής έλεγχος, ορίστηκαν από το Ν.Ο.Θ. στην επιτροπή καταμέτρησης, ο Δημήτρης Δήμου αρχικαταμετρητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (ISAF Int’l Measurers Sub-com, ISAF Equipment control Sub-com, ISAF Race Officials Com.) καθώς και ο Nicola Scironi, Chief Measurer και πρόεδρος της επιτροπής καταμέτρησης του ORC.
Τέλος η επιτροπή ενστάσεων αποτελείται από έξι διεθνείς κριτές: Ντίνα Σφακιανάκη (IJ GRE), Tom Rinda (IJ USA), Zoran Grubisha (IJ CRO), Zvi Ziblat (IJ ISR), Willi Gohl (IJ GER)και Hulki Oruz (IJ TUR).

 

VIDEO

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style