2ο Mediterranean Yacht Show, 2 - 6 Μαΐου 2015, Ναύπλιο

gyao1

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής του συνέλευσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με θέμα το τη διοργάνωση του 2ου Mediterranean Yacht Show.

Παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων κου Δ.Κωστούρου και του Λιμενάρχη Αργολίδας πλωτάρχη Σ.Μαρίνου, ο Πρόεδρος κος Μ. Σκουλικίδης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συνδέσμου και κυρίως στο Mediterranean Yacht Show.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης πολυτελών σκαφών τον Μάιο του 2014, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού διοργανώνει το 2ο Mediterranean Yacht Show, από 2 έως 6 Μαΐου 2015 στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση επανδρωμένων ‐ επαγγελματικών σκαφών αναψυχής η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του γιώτινγκ.

Ο αριθμός των συμμετοχών, η οργάνωση και η ποιότητα των σκαφών της πρώτης έκθεσης, έχουν κατατάξει ήδη το Mediterranean Yacht Show στις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι κορυφαίοι επαγγελματίες του γιώτινγκ παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα σκάφη, να γνωρίσουν τα πληρώματα και να συνάψουν συμφωνίες.

Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κος Δ. Κωστούρος αναφέρθηκε στη σημασία της πρώτης έκθεσης του 2014 και τα οφέλη που αποκόμισε η ευρύτερη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση κατά 40% που σημείωσαν οι αφίξεις θαλαμηγών στο λιμάνι του Ναυπλίου το 2014. Επεσήμανε δε ότι το Ναύπλιο με αφορμή το Mediterranean Yacht Show έχει καταγραφεί ως προορισμός στον χάρτη του ελληνικού γιώτινγκ και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού κο Μ.Σκουλικίδη, υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση.

gyao2

Το 20 Mediterranean Yacht Show αναμένεται να ξεπεράσει τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά την πρώτη διοργάνωση του 2014. Ο αριθμός των σκαφών που θα συμμετέχουν αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 και οι εξειδικευμένοι yacht brokers τους 200.

Το πρόγραμμα του 2ου Mediterranean Yacht Show περιλαμβάνει:

  • Τελετή εγκαινίων Σάββατο 2 Μαΐου στο λιμάνι του Ναυπλίου και δεξίωση στο Παλαμίδι
  • Καθημερινή επίδειξη των σκαφών στους yacht brokers από 2 έως 5 Μαΐου
  • Εκθεσιακά περίπτερα με επαγγελματίες του γιώτινγκ
  • Ενημερωτικά σεμινάρια και ομιλίες με θέμα το γιώτινγκ στην Ελλάδα
  • Chefs’ Competition με τη συμμετοχή σεφ των συμμετεχόντων σκαφών και πρόεδρο της επιτροπής τον βραβευμένο με Michelin Star Chef, Έκτορα Μποτρίνι.
  • Κοινωνικές, εταιρικές εκδηλώσεις και business networking
  • Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και βραβεύσεις

Η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό ONDECK και η ιστοσελίδα www.skipperondeck.gr 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style