Sani Cup. Έναρξη του Hellenic Match Racing Tour 2015

sanicup2

Ένα τριήμερο διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων και έντονου Match Racing πρόκειται να είναι για φέτος το τριήμερο της πρωτομαγιάς, με ώρο διεξαγωγής το Sani Resort και με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και Ευρωπαίους ιστιοπλόους.

 Μία σύμπραξη της Σάνη και της Icarus Sailing Media, διοργανώτριας αρχής του Hellenic Match Racing Tour, το “SANI CUP – HMRT”, με έναρξη το 2015, φιλοδοξεί εφεξής να αποτελεί ορόσημο στον Ελληνικό αλλά και στον διεθνή ναυταθλητικό στίβο.

sanicup

Μία συνάντηση διακεκριμένων ομάδων και αθλητών, πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων πρωταθλητών, ολυμπιονικών, της “εθνικής ομάδας” Match Racing—αν επιτρέπεται ο όρος—και συνάμα πολλών άλλων σημαντικών, διεθνών συμμετοχών, όλες από τις κορυφαίες στον κόσμο.

Με ημερομηνία διεξαγωγής μεταξύ 1 και 3 Μαΐου 2015, οι αγώνες περιλαμβάνουν πάνω από 120 matches, ενώ οι διαγωνιζόμενες ομάδες μοιράζονται από κοινού πανομοιότυπα σκάφη του τύπου Platu-25.

Για τους λάτρεις άλλωστε της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, το Match Racing αποτελεί την απόλυτη δοκιμασία στο θαλάσσιο στίβο, έναν αγώνα ο οποίος, πολύ πέραν των τυπικών ποιοτήτων, της ταχύτητας, του handling και της τακτικής, επιστρατεύει εξίσου βαθιά γνώση των κανονισμών και απαιτεί ευφάνταστη στρατηγική απέναντι σε αντίπαλο και στίβο.

Για τους μη-μυημένους στο χώρο, ένα Match Race είναι η μονομαχία μεταξύ δύο (oneto- one) πανομοιότυπων, ισοδύναμων σκαφών (one-design) έτσι ώστε στο τέλος να προκύψει ένας νικητής και ένας ηττημένος.

sanicup4 Sani Resort

Νικητής στέφεται εκείνος που θα περάσει τη γραμμή τερματισμού πρώτος. Για ένα Match Race ισχύουν ειδικοί κανόνες, σε σημεία διαφορετικοί από τους καθιερωμένους στη συμβατική, αγωνιστική ιστιοπλοΐα στόλου (fleet racing). Κριτές (umpires) ακολουθούν διαρκώς τα διαγωνιζόμενα σκάφη σε κοντινή απόσταση και αποφασίζουν άμεσα και ακαριαία την επιβολή ποινών σε περίπτωση παράβασης.Κάθε match έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά και ως εκ τούτου όλες οι ομάδες διαγωνίζονται εκ περιτροπής η μία εναντίον της άλλης.

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style