[ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ] Μήνυμα ενότητας από τη HYCA για τα πληρώματα του Yachting

minima enotitas HYCA yachting

Αναρτούμε το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της HYCA αναφορικά με τις τελευταίες συνδικαλιστικές εξελίξεις.

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στον Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (Π.Ε.Α.Κ.Π.Ε.Ι.Θ.Σ.) - HYCA – HELLENIC YACHT CREW ASSOCIATION» όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ:

Υπουργεία, Βουλευτές κλπ Φορείς

Η Ένωσή μας με την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών – Hellenic Yacht Crew Association - HYCA», αποτελεί ναυτεργατικό σωματείο, ιδρυθέν το έτος 1981, με σκοπούς μεταξύ άλλων τη συνένωση και εκπροσώπηση όλων των ναυτικών, Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων, που απασχολούνται στα επαγγελματικά και ιδιωτικά θαλαμηγά σκάφη.

Η Ένωσή μας αποτελεί τη μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση στον τομέα του yachting με συνδικαλιστική δράση που υπερβαίνει τα σαράντα (40) έτη και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο ναυτεργατικό σωματείο στον κλάδο των επαγγελματικών και ιδιωτικών θαλαμηγών σκαφών, δεδομένου ότι: (α) εκπροσωπεί σε πανελλήνια εμβέλεια όλες τις ειδικότητες ναυτικών, Αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα, που απασχολούνται στα επαγγελματικά και ιδιωτικά θαλαμηγά σκάφη, (β) ο συνολικός αριθμός των μελών μας υπερβαίνει τους χίλιους εκατόν πενήντα (1.150) ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων (Πλοίαρχοι Α΄, Πλοίαρχοι Β΄, Πλοίαρχοι Γ΄, Κυβερνήτες Α΄, Κυβερνήτες Β΄, Κυβερνήτες Γ΄, Skippers, Yacht Masters, Μηχανικοί Α΄, Μηχανικοί Β΄, Μηχανικοί Γ΄, Μηχανοδηγοί, Ναύκληροι, Ναύτες, Ναυτόπαιδες, Θαλαμηπόλοι, Μάγειρες) και (γ) η συνδικαλιστική μας δράση, στα πλαίσια των καταστατικών μας επιδιώξεων, ήταν και παραμένει διαχρονικά σημαντική.

Ειδικότερα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα, είμαστε η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που συνάπτει με την επαγγελματική εργοδοτική οργάνωση «ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΠΕΣΤ)» διαδοχικές Συλλογικές Συμβάσεις Ναυτικής Εργασίας για τα Πληρώματα των Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών του ν. 4256/2014, ενώ παράλληλα προβαίνουμε συστηματικά σε καίριες παρεμβάσεις υπέρ των μελών μας ενώπιον όλων των αρμοδίων ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνουμε ενημερωτικές ημερίδες για διάφορα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν κατά καιρούς τον Κλάδο (ενδεικτικά αναφέρουμε την ημερίδα «Captains’ Yacht Forum» που διοργανώσαμε την 16-3-2022 στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»), λειτουργούμε ιστοσελίδα προς ενημέρωση όλων των μελών μας για την τρέχουσα επικαιρότητα και νομοθεσία που αφορά τον κλάδο των θαλαμηγών σκαφών (hyca.gr) και γενικά προβαίνουμε θεσμικά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που μας επιτάσσει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, προς προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, ευρισκόμενοι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με όλα τα αρμόδια για τον Κλάδο μας Υπουργεία, και ιδίως με το καθ’υλην αρμόδιο για τα θέματα του Κλάδου μας Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο διατηρούμε πολύ συχνή επικοινωνία σε εποικοδομητικό κλίμα, με αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοσεβασμό.

Όπως πληροφορηθήκαμε προσφάτως από τις δημοσιεύσεις του πρώην Ταμία και πρώην μέλους της Ένωσής μας, κ. Γεωργίου Βάλλη, στους δημόσιους λογαριασμούς που τηρεί με διάφορες επωνυμίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, ο κ. Βάλλης δηλώνει ότι προσφάτως συναντήθηκε προσωπικά μαζί Σας, αναρτώντας και τις αντίστοιχες φωτογραφίες όπου εμφανίζεται μαζί σας, με την ιδιότητα του «Υποψηφίου Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών», ως χαρακτηριστικά αναφέρει στις δημοσιεύσεις του στα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με την παρούσα επιστολή μας, προς αποφυγή συγχύσεων και παρεξηγήσεων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Βάλλης με την από 30-12-2022 επιστολή του προς την Ένωσή μας, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, όπου κατείχε την ιδιότητα του Ταμία, και ζήτησε τη διαγραφή του από μέλος της Ένωσής μας. Συνεπώς, ο κ. Βάλλης δεν έχει πλέον την οποιαδήποτε σχέση με την Ένωσή μας, ήτοι την «Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών – HYCA».

Εξάλλου, η Ένωσή μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση και δεν συνδέεται καθ΄οιονδήποτε τρόπο με οποιαδήποτε άλλη Ένωση ή Σωματείο και ιδίως με την «Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών».

Σημειώνουμε ότι με το από 4-1-2023 Δελτίο Τύπου μας επιφυλαχθήκαμε παντός νομίμου δικαιώματός μας και μεταξύ άλλων του δικαιώματός μας να κινηθούμε νομικά κατά οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου χρησιμοποιεί αυτούσια ή παρεμφερή την επωνυμία μας για ίδιον όφελος, αποσκοπώντας να προκαλέσει σύγχυση, αναφορικά με την ταυτότητα της Ένωσής μας.

Σας δηλώνουμε ότι θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να συναντηθούμε προσωπικά μαζί σας στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την πλούσια συνδικαλιστική δράση της Ένωσής μας και να συζητήσουμε επί όλων των ζητημάτων που άπτονται του συνεχώς αναπτυσσόμενου Κλάδου του Yachting και σχετίζονται με την καθ΄ύλην αρμοδιότητά Σας.

Ευελπιστούμε στη θετική Σας ανταπόκριση.

Μετά τιμής

Πειραιάς, 10-1-2023

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών –

Hellenic Yacht Crew Association – HYCA

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style