Νέες Εφαρμοσμένες Προτάσεις από την Helix Performance Coatings & Solutions

Helix Performance Coatings & Solutions

Η Helix Performance Coatings & Solutions ιδρύθηκε το 2020 έχοντας ως moto “Shape Performance For Your Assets”με σκοπό να παράγει και να διαθέτει στην αγορά του yachting, καινοτόμα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, που κάνουν τη διαφορά.

Στόχος της εταιρίας είναι αφενός να ικανοποιήσει τις απαιτητικές ανάγκες που προβάλλονται από τη μεγάλη έκθεση στο θαλάσσιο περιβάλλον αφετέρου να δώσει λύσεις την εξιδεικευμένη ζήτηση που μένει «ανοιχτή» από τις υπάρχουσες συμβατικές λύσεις της αγοράς!

Τα προϊόντα αφορούν σε Yachts, Mega yachts και Rib με πρωτοποριακή τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί ακριβώς γι’ αυτή την συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών, όπως το καινοτόμο διάφανο υφαλόχρωμα Nexo|Race.
To Nexo|Race είναι ένα προϊόν που εξελίχθηκε σε πέντε βασικούς άξονες: 
-την κάλυψη της ανάγκης προστασίας των υφάλων (gelcoat) αλλά και αεροθαλάμων (μπαλονιών) των φουσκωτών σκαφών με ένα διάφανο υφαλόχρωμα, 
-την ευκολία εφαρμογής ακόμα και σε gelcoat χωρίς καμία προεργασία (τρίψιμο), 
-τη δυνατότητα επαναβαφής χωρίς την αφαίρεση του παλαιότερου στρώματος, 
-την εξοικονόμηση καυσίμου 
-και την πλήρη εκμετάλλευση της ιπποδύναμης του κινητήρα μέσω της απόλυτα λείας επιφάνειας που δημιουργεί.

Οι μελέτες ανάπτυξης πραγματοποιήθηκαν με ακριβή Sea Trials καθώς και με την χρήση CFD (Computational Fluid Dynamics) σε κλίμακα 1:1 χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας software (STAR-CCM+) και hardware με σκοπό να αποκλειστεί η πιθανότητα του model scale effect και ο προσδιορισμός της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. 

 Επιπλέον, η  σειρά προϊόντων της Helix καλύπτει όλο το φάσμα της βαφής αλλά και της λειτουργίας του σκάφους, από τα αρχικά στάδια με Primers Υψηλών στερεών, κατάλληλα για πρόσφυση σε gelcoat ή και αλουμίνιο, εποξικούς στόκους (Lightweight και Finishing), τελικά χρώματα πολυουρεθάνης τελικά χρώματα ενός συστατικού ακρυλικά καθώς και υφαλοχρώματα. Η γκάμα των υφαλοχρωμάτων χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, αυτά που βασίζονται στον συμβατικό χαλκό, σε αυτά που δεν περιέχουν χαλκό και το Nexo|Race.

Η Helix Performance Coatings αποτελεί μία ολιστική πρόταση για τον χώρο του Yachting, αφού παρέχει λύσεις που αφορούν και το operation του σκάφους, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία και την ελάχιστη απαίτηση για συντήρηση, όπως η αδιαβροχοποίηση των επιφανειών από ξύλο (deck, κουπαστές κλπ.), αδιαβροχοποίηση υφασμάτων, βινύλ (sunpads) και δερμάτων αλλά και σύνθετων υφασμάτων (Nylon, Polyester, Dyneema κλπ.) όπως τα πανιά των ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Nomicos Yachts: Η καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται δραστήρια

Μια ανάσα πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η Nomicos Yachts είναι έτοιμη να υποδεχτεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style