Yes Forum: Open Day στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Κέντρο του Πειραιά

Yes Forum Piraeus Open day

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των νέων στο κάλεσμα του Young Executives Shipping (YES) Forum να συμμετάσχουν στο Οpen Day που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, σε 13 Ναυτιλιακές Εταιρείες με τους συμμετέχοντες να αγγίζουν τους 100 φοιτητές και αποφοίτους από διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επισκεπτόταν για πρώτη φορά ναυτιλιακά γραφεία.

Στόχος του Open Day ήταν οι νέοι να πάρουν μια γεύση από τους ρυθμούς και την ενέργεια ενός εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, που δεν είναι άλλο από αυτό της Ακτής Μιαούλη και του Πειραιά, να αντιληφθούν το εύρος του ναυτιλιακού πλέγματος και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει, αλλά και να έρθουν σε απευθείας επαφή με την αγορά και τα στελέχη της.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε πραγματοποιηθεί από το YES FORUM και τον Οκτώβριο του 2019 με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων έγινε περιήγηση στα γραφεία των Εταιρειών, παρουσίαση της δομής και του οργανογράμματος τους, αλλά και συζήτηση για το προφίλ των νέων που η κάθε Εταιρεία αναζητά. Οι νέοι που έλαβαν μέρος ήταν φοιτητές Ναυτιλιακών Σπουδών, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυπηγικής, Logistics, Δημοσιογραφίας, Σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού κ.α.

DSC 00140

Οι Εταιρείες στις οποίες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ήταν οι: AMERICAN P&I CLUB, ARKAS HELLAS, BENEFIT, ERMA FIRST, GOLDEN CARGO, MOORE GREECE, ΝΕPTUNE LINES, NORTH P&I CLUB, OCEANKING, PALAU INTERNATIONAL SHIP REGISTRY, RINA HELLAS, TOTOTHEO, EMBASSY & GENERAL CONSULATE OF PANAMA IN GREECE

Ξεχωριστή η επίσκεψη στην NEPTUNE LINES, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με την κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρο της Εταιρείας και της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και να συνομιλήσουν μαζί της, με την ίδια να χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των νέων στη ναυτιλία και ως καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης της ναυτοσύνης του λαού μας. Επίσης, η κυρία Τραυλού επισημαίνοντας την κυρίαρχη παρουσία των φοιτητριών στην ομάδα, αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που μπορούν και οφείλουν να παίξουν οι γυναίκες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι φοιτητές έθεσαν τις ερωτήσεις τους κι ενημερώθηκαν από τον CEO και το top management της NEPTUNE LINES, για θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ναυτιλιακού κλάδου.

Η διοργάνωση κορυφώθηκε στο νέο meeting point του YES FORUM, δηλαδή στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, όπου ο Πρόεδρος, κύριος Γιώργος Αλεξανδράτος καλωσόρισε όλους λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είναι πάντα θετικό να χτυπάμε πόρτες, αλλά πρέπει να αξιοποιούμε και τις ευκαιρίες που μας δίδονται όταν οι πόρτες ανοίγουν, όπως έγινε σήμερα με την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και την παρουσία καταξιωμένων στελεχών, πρόθυμων να σας μιλήσουν και να σας βοηθήσουν».

Στη συνέχεια η Δανάη Μπεζαντάκου, concept-founder του YES FORUM και οι εθελοντές της ομάδας προχώρησαν στον απολογισμός της ημέρας και κήρυξαν την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των νέων και των στελεχών που βρίσκονταν ανάμεσά τους, έχοντας την ευκαιρία να συστηθούν, να δώσουν το βιογραφικό τους και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από τους πιθανώς αυριανούς εργοδότες / συνεργάτες τους.

Ζητώντας από τους νέους να περιγράψουν την εμπειρία τους με μια φράση, δόθηκαν απαντήσεις όπως: πρωτόγνωρή εμπειρία, πηγή έμπνευσης, θεμελιώδης ενέργεια για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσω τον κόσμο της ναυτιλίας.

DSC 01118

Αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές ενέργειες που θα πραγματοποιήσει το YES FORUM κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με στόχο την επικοινωνία της νέας γενιάς της ναυτιλίας και των στελεχών του κλάδου.

Η ομάδα του YES FORUM προσκαλεί όλους να μείνουν συντονισμένοι λέγοντας #yes_to_shipping

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style