Mercury Marine: Νέα τετράχρονη εξωλέμβια πλατφόρμα 25 και 30 ίππων

Mercury Marine nea tetraxroni exolemvia platforma

Oι ελαφρύτεροι και ταχύτεροι 3κύλινδροι κινητήρες της κατηγορίας!

Η Mercury Marine, μέλος του Ομίλου Brunswick Corporation (NYSE: BC), παρουσίασε σήμερα την επόμενη γενιά τετράχρονων εξωλέμβιων κινητήρων 25 και 30 ίππων – σχεδιασμένων με πρωτοποριακό τρόπο από την αρχή ώστε να είναι ελαφρύτεροι, ταχύτεροι και ευκολότεροι τόσο στη λειτουργία όσο και συντήρησή τους. Οι νέοι σύγχρονοι εξωλέμβιοι κινητήρες διαθέτουν 3κύλινδρη κεφαλή ισχύος 500cc με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Αξίζει να σημειωθεί πως, για πρώτη φορά, τα μοντέλα ηλεκτρικής εκκίνησης στους 25 και 30 ίππους διατίθενται μαζί με τις υψηλής ποιότητας ψηφιακές τεχνολογίες Mercury SmartCraft®, επιτρέποντας στα σκάφη να συνδέονται με τους πιο προηγμένους ψηφιακούς μετρητές του κλάδου και με κινητές συσκευές μέσω του VesselView Mobile™.

Mercury Marine exolemvia 2

«Η νέα πλατφόρμα 25 και 30 ίππων της Mercury φέρνει νέες δυνατότητες και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερη εμπειρία καταναλωτή σε μια μεγάλη ποικιλία εμπορικών σκαφών και σκαφών αναψυχής», δήλωσε ο Chris Drees, πρόεδρος της Mercury Marine. «Εκτός του ότι είναι ελαφρύτεροι, πιο γρήγοροι και πιο αθόρυβοι, οι νέοι κινητήρες αυτής της σειράς προσφέρουν ό,τι ζητούσαν τα σκάφη με συναρπαστικές νέες επιλογές, όπως οι ψηφιακές τεχνολογίες και εργονομικά τοποθετημένο εξοπλισμό».

Ξεκινώντας από μόλις 60 κιλά (132 λίβρες) οι νέοι τρικύλινδροι κινητήρες είναι 16% ελαφρύτεροι από την προηγούμενη γενιά, προσφέροντας κορυφαία οικονομία καυσίμου στην κατηγορία, ένα όφελος που ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς για εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου. Διατίθενται σε μοντέλα FourStroke 25 και 30hp, SeaPro™ 25hp και ProKicker™ 25hp.

Mercury Marine exolemvia 3

Τα αναβαθμισμένα μοντέλα FourStroke 25 και 30 ίππων και τα νέα μοντέλα SeaPro 25 ίππων είναι ιδανικά για σκάφη με βαθύ ή ρηχό V από 11 έως 16 πόδια, αλουμινίου, πλαστικά ή φουσκωτά.

Επιπλέον, η εισαγωγή ενός ProKicker 25 ίππων απαντά στη ζήτηση της αγοράς για καλύτερο έλεγχο συρτής για μεγαλύτερα σκάφη 26 έως 39 ποδιών που ταξιδεύουν σε δύσκολα νερά.

Οι νέοι κινητήρες είναι διαθέσιμοι με ηλεκτρική ή χειροκίνητη εκκίνηση, χειριστήριο ή τηλεχειριστήριο, χειροκίνητο ή ηλεκτρικό trim και προπέλα ή Jet. Τα μοντέλα με λαγουδέρα είναι εξοπλισμένα με ένα βραβευμένο, εργονομικά σχεδιασμένο χειριστήριο σχεδόν 23 ιντσών, το οποίο είναι κατάλληλο για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες καθώς και εύκολο στη χρήση.

Oι λάτρεις της θάλασσας απολαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι η συντήρηση του σκάφους τους γίνεται ευκολότερη καθώς επίσης ότι υπάρχει δυνατότητα για πλήρη συμβατότητα με τις τεχνολογίες SmartCraft.

  Mercury Marine exolemvia 4

«Εκτός νερού, η τακτική συντήρηση δεν ήταν ποτέ ευκολότερη», δήλωσε ο Jim Hergert, Senior Category Manager. «Το σύστημα αλλαγής λαδιού διαθέτει δισκίο συλλογής σταγόνων κάτω από το φίλτρο λαδιού ώστε να μη στάζει το λάδι. Επίσης, το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί γρήγορα από το φίλτρο καυσίμου χωρίς εργαλεία και πρόσθετο εξοπλισμό».

«Τα όργανα SmartCraft παρέχουν ζωτικής σημασίας δεδομένα για τον κινητήρα με το πάτημα ενός κουμπιού και οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν την ταχύτητα συρτής τους σε 10 RPM με τη λειτουργία Troll Control», ανέφερε σχετικά ο Hergert.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style