Istion Yachting: Xορηγός στο πρόγραμμα ανακύκλωσης #gopafree

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου είναι το πρώτο λιμάνι που ενώνει τις δυνάμεις του με την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle, και εντάσσεται στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Χορηγός και υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής είναι η Istion Yachting, η πρώτη εταιρεία yachting στην Ελλάδα με έμπρακτη προσπάθεια και αποτελέσματα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εφαρμογή του προγράμματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση ισάριθμων κάδων συλλογής αποτσίγαρων σε πέντε σημεία στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Μεταξύ άλλων στον χώρο της κρουαζιέρας, στον χώρο του πάρκινγκ, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Ηρώο, και στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου. Ο ∆ιευθυντής και Συνιδρυτής της Cigaret Cycle ΑΜΚΕ Γιώργος Σακελλαρίου, επισήμανε ότι: «Η ιδέα της ανακύκλωσης των αποτσίγαρων είναι μια δράση που καλούμαστε να υλοποιήσουμε καθημερινά σε όλη τη χώρα. Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε στο Βόλο την εφαρμογή του προγράμματος #gopafree, στον χώρο ενός μεγάλου οργανισμού τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης της περιοχής, στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

istiongoppa1

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και μετά από πρόσκληση της οποίας βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι η Istion Yachting που καθιστά όχι μόνο τον στόλο των τουριστικών σκαφών της #gopafree αλλά υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος και στο χερσαίο τμήμα κεντρικών λιμένων στη χώρα. Ευχόμαστε το πρόγραμμα να επεκταθεί στη Θεσσαλία αλλά και στην Μαγνησία. Καλούμε ∆ήμους και κατοίκους να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Η ανακύκλωση των αποτσίγαρων μας αφορά όλους. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας». Ο εκπρόσωπος της Istion και υπεύθυνος της βάσης Istion Yachting Volos Πάρις Ζήκος δήλωσε ότι: «Η Istion ως κορυφαία ελληνική εταιρεία στον κλάδο του yachting δε θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε μια υπεύθυνη επιχειρηματική πρακτική απέναντι στο περιβάλλον. Χαιρόμαστε που έχει επιλεγεί το λιμάνι του Βόλου ως αφετηρία του προγράμματος #gopafree και δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε τη δράση με χορηγίες και σε άλλα λιμάνια και μαρίνες της χώρας όπου ελλιμενίζονται σκάφη της εταιρείας μας».

istiongoppa2
Η Πρόεδρος του ∆.Σ. του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική δράση για το περιβάλλον και τις θάλασσες και ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων και καινοτόμων συνεργασιών όπως αυτή με την Cigaret Cycle ως ∆ιοίκηση του ΟΛΒ, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και βάζουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος φυσικού και θαλάσσιου».

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style