Η Vemar: Στο πλευρό της Σπίθας για να λάμψει ακόμα πιο δυνατά

Η Σπίθα δεν είναι μια ακόμα ιστοπλοΐκή ομάδα. Είναι ένα μοναδικό παράδειγμα θέλησης για ζωή και υπέρβασης, που οφείλουμε ν’ ακολουθήσουμε όλοι. Ο λόγος; Η συμμετοχή σ’ αυτή ατόμων με απώλεια όρασης.

Επικεφαλής της Σπίθας είναι ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Τοκατλίδης. Ένα πρότυπο θέλησης και δύναμης, μιας και είναι ενεργός ιστιοπλόος εδώ και 20 χρόνια, παρά την ολική απώλεια της όρασής του. Λάτρης του αθλητισμού από μικρός, η Σπίθα αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού του ονείρου. Ξεκίνησε μ’ ένα μικρό σκάφος, ένα υβριδικό ιστιοφόρο ibexes 27, ενώ το 2015 απέκτησε ένα ιστιοφόρο 32 ποδών. Με πλήρωμα που αποτελούνταν από τυφλούς και βλέποντες ιστιοπλόους, η Σπίθα συμμετείχε σε πολλούς τοπικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες, με αποκορύφωμα την παρουσία της στην Aegean Regatta 2017.

vemarspitha 2

Για τον ίδιο, η Σπίθα είναι ιδανική για να εισάγει συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης στην ιστιοπλοΐα, βοηθώντας τους παράλληλα να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν τη θάλασσα. Παράλληλα, κάθε της δράση βοηθάει στη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου. Μια τέτοια πρωτοβουλία -ειδικά συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο- δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει αδιάφορη τη Vemar Yacht Coatings. Η δράση της Σπίθας αποτελεί ένα ξεχωριστό, μοναδικό κεφάλαιο στη σύγχρονη θαλάσσια ιστορία του τόπου μας. Ένα κεφάλαιο στο οποίο με χαρά η Vemar ήθελε ν’ αποτελέσει κομμάτι του, μιας και μοιράζεται το ίδιο πάθος για υπέρβαση.

vemar yacht

 Έτσι λοιπόν, η VEMAR YACHT COATINGS ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση, επισκευή και προστασία του ιστιοφόρου της Σπίθας, με εφόδια τα εξειδικευμένα προϊόντα της και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της, με δεδομένο πως αποτελεί το κορυφαίο brand στον χώρο των προϊόντων βαφής σκαφών. Για τη Vemar, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα συνεισφοράς, σε μια ομάδα που πρέπει να μας εμπνέει όλες και όλους. Και ευχή όλων είναι, ο Χαράλαμπος Τοκατλίδης και η ανανεωμένη Σπίθα να συνεχίζει να δίνει το πιο λαμπρό παράδειγμα, όπου και αν βρεθεί.

vemarspitha 4


 

 

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style