Ο Στέφανος Χάνδακας υποψήφιος με την Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο.

H Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ ως υποψήφιου τακτικού μέλος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ο οποίος ταυτόχρονα θα είναι και ο νέος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπεύθυνος για το γραφείο Αθλητισμού.

Ο Στέφανος Χανδακάς παλιός αθλητής, διακεκριμένος επιστήμονας και επιχειρηματίας είναι μέλος του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ν.Ο.Ε.) Η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας ανακοινώνει επίσης ότι έχει συμπληρώσει, όπως πάντα, πλήρη ψηφοδέλτια για όλα τα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, αυτό που πέτυχε η Κίνηση όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή να κρατήσει και να απομονώσει τα κόμματα έξω από την Ιστιοπλοΐα, δυστυχώς φαίνεται να καταστρατηγείται, αφού, όπως λένε, μία παράταξη υποστηρίζεται, όχι από την Ν.Δ., αλλά από τον κο Αυγενάκη και η άλλη παράταξη από το Κ.Κ.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι αλήθεια, αφού και οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων αυτών ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα μέλη της ΚΙ.Φ.Ι. , στην οποία απαράβατος όρος ήταν και είναι «Όλα τα κόμματα έξω από την Ιστιοπλοΐα».


 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ MD MBA PhD OLY

Ο Στέφανος Χανδακάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, με καταγωγή από την Σύρο. Είναι μαιευτήρας - γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό «Άριστα». Κατέχει δίπλωμα Master in Business Administration (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Imperial College London, με σημαντικές διακρίσεις στην Επιχειρηματικότητα. (European Business Entrepreneurship Award 2003).

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1980, στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, και στην συνέχεια στον ΙΟΠ και τον Ολυμπιακό. Έτρεξε στις κατηγορίες Όπτιμιστ, 420, 470, Lightning και Soling, με πολυάριθμες διακρίσεις σε διασυλλογικά, πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα τα 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην κατηγορία Soling, ενώ σε διεθνές επίπεδο , κορυφαίες διακρίσεις του ήταν η 2η Παγκόσμια Νίκη στην κατηγορία Lightning Νέων το 1988 και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996, στην κατηγορία Soling, μαζί με τους συναθλητές του Σταύρο και Παναγιώτη Αλευρά. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας για 14 χρόνια.

Στην ανοικτή θάλασσα συμμετείχε και κατέκτησε πολλαπλές εθνικές και διεθνείς ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις συμμετέχοντας, χρονολογικά, στην ομάδα PEPSI CHALLENGE του αείμνηστου Νώντα Λαμπαδάριου, στην ομάδα ΩΚΥΑΛΟΣ του αείμνηστου Γιάννη Κωστόπουλου, στην ομάδα KRETA της Γιάννας Αγγελοπούλου και την Ομάδα ATALANTI του Γιώργου Ανδρεάδη.

Σήμερα υπηρετεί τον αθλητισμό ως μέλος της Επιτροπής Marketing της Ε.Ο.Ε και στο παρελθόν ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ολυμπιακών Αθλητών.

Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μαιευτική, τη γυναικολογία και τη λαπαροενδοσκοπική / ρομποτική χειρουργική, ενώ υπήρξε ένας από τους νεότερους επιμελητές γυναικολογίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασίλειου (ΝHS)

Κατέχει σημαντική διοικητική εμπειρία, έχοντας θητεύσει σε σημαντικές θέσεις, σε νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει, επιτυχώς, γυναικολογικά κέντρα και μονάδες εξωσωματικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, συμμετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο της εταιρίας ανάπτυξης 3D λογισμικού ιατρικής εκπαίδευσης ORAMAVR, με έδρα την Καλιφόρνια.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μητέρα, του Ομίλου Υγεία, της Hellenic Healthcare Group.

Τα τελευταία 14 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, αρχικά με την συμμετοχή του στην Ομάδα Αιγαίου και την παροχή ιατρικής και υποστηρικτικής βοήθειας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, και εν συνεχεία με την ίδρυση, το 2015, της ΑΣ.Μ.Κ.Ε HOPEgenesis, στόχος της οποίας είναι η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας της Ελλάδος , η oπoία βραβεύτηκε το 2018 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως η καλύτερη NGO στην Ελλάδα.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Nomicos Yachts: Η καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται δραστήρια

Μια ανάσα πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η Nomicos Yachts είναι έτοιμη να υποδεχτεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style