To sail+ academy είναι on-line!

H ολόφρεσκη πλατφόρμα e-learning για ιστιοπλοΐα, έχει έρθει για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται η ναυτική τέχνη στη σύγχρονη εποχή.

Να αλλάξει συνήθειες ετών και να ετοιμάσει τους ιστιοπλόους του μέλλοντος για τη θάλασσα με καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Το μόνο που, φαίνεται να παραμένει ίδιο, είναι ότι ιστιοπλοΐα μαθαίνεις τελικά στη θάλασσα. Για την ώρα!

Με περιεχόμενο που συνεχώς ανανεώνεται, το sail+ academy βοηθάει τον νέο ιστιοπλόο να πάρει τα βασικά εφόδια που χρειάζεται, και στη συνέχεια να συνεχίζει να μαθαίνει ενδιαφέροντα πράγματα για πάντα! Ο κύριος στόχος των μαθημάτων του είναι να προετοιμάσουν τον μαθητή το δυνατόν περισσότερο για τη θάλασσα περιέχοντας μόνο ότι είναι σημαντικό, χωρίς περιττές λεπτομέρειες, βοηθώντας τον να επικεντρωθεί σε όσα έχουν σημασία, ώστε να ξεκινήσει να χαίρεται την ιστιοπλοΐα, κερδίζοντας εμπειρίες.

Περιεχόμενο θα ανεβαίνει στην πλατφόρμα από ειδικούς κάθε είδους αλλά και εκπαιδευτές ιστιοπλοΐας, που μπορούν να φωτίσουν ένα γνωσιακό αντικείμενο σωστότερα ή να δώσουν την δική τους εναλλακτική τοποθέτηση. Σχολές ιστιοπλοΐας, αν δεν καλύπτονται από το περιεχόμενο, μπορούν να κάνουν τις προτάσεις τους ώστε αυτό να βελτιώνεται άμεσα και όχι στην επόμενη ανατύπωση των σημειώσεων ή του βιβλίου που μέχρι τώρα έχουν. Μπορούν μάλιστα να αναθέτουν και ειδικά μαθήματα ορατά μόνο στους δικούς τους μαθητές. Μαθήματα που πλέον οι μαθητές τους θα μπορούν να κάνουν από τον χώρο που τους βολεύει και στον χρόνο που οι ίδιοι θα μπορούν να συγκεντρώνονται. Απορίες που μπορεί να έχουν, θα συζητούνται και θα απαντώνται στο forum ώστε όλοι, ακόμα και μελλοντικοί μαθητές, να μπορούν να βλέπουν τις απαντήσεις και η διαδικασία της μάθησης να γίνεται ολοένα και πιο αποδοτική. Οι σχολές, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα να εξετάζουν τους μαθητές τους στη θεωρία και να λαμβάνουν για τον κάθε ένα το δικό του score. Αντίστοιχα, μπορούν να διοργανώνουν on-line webinar και να προσκαλούν μόνο τους μαθητές τους φτιάχνοντας μια virtual τάξη. Η δουλειά των σχολών πλέον θα επικεντρώνεται εκεί που πραγματικά γίνεται η διαφορά: Στη θάλασσα!

akis2

Σε κάθε περίπτωση, η ομοιομορφία, έστω στο θεωρητικό μάθημα και την ύλη που θα πρέπει να ολοκληρώσει ο μαθητής, είναι κάτι που θα δώσει αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία του χώρου μας. Ο νέος μαθητής, θα νιώθει ασφάλεια ότι υπάρχει μια ίδια, ομοιόμορφη βάση στο θεωρητικό κομμάτι, όπου και να επιλέξει να εκπαιδευτεί. Στα μάτια τρίτων που βλέπουν τον χώρο της ιστιοπλοΐας από έξω, το ίδιο: Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση αυτής, είναι μια ελεγχόμενη κοινή διαδικασία, με ολοένα καλύτερο επίπεδο!

Βασικός στόχος του sail+ academy είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Το πόσο σωστά και γρήγορα ένας νέος ιστιοπλόος θα ετοιμαστεί για τη θάλασσα, είναι βέβαιο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στον θαλάσσιο τουρισμό. Και στη συνέχεια φυσικά σε όλη την αλυσίδα
του yachting αφού αυτός θα είναι και ο ιδιοκτήτης σκάφους του μέλλοντος. Για τον λόγο αυτό, το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνέχεια με υλικό που θα τον βοηθήσει να νιώσει άνετα, ώστε αφενός να κάνει τις πρώτες του διακοπές με σκάφος αλλά αφετέρου να εμπλουτίζει συνέχεια τις γνώσεις του έτσι ώστε οι διακοπές με σκάφος να του γίνουν κάτι οικείο, και προπάντων ασφαλές.

H αγωνιστική ιστιοπλοΐα έχει να δώσει πολλά στον μαθητή. Τον βοηθάει να αφομοιώσει καλά τα όσα έχει μάθει στη θεωρία και να γίνει καλύτερος μέσα από την πίεση που ο συναγωνισμός δημιουργεί. Έτσι, πέρα από μαθήματα που θα τον κάνουν πιο έτοιμο και χρήσιμο σαν πλήρωμα ενός σκάφους που αγωνίζεται, μέσα από το sail+ academy θα οργανώνονται εκπαιδευτικά camp, αλλά και άλλες δράσεις που θα του χτίζουν εμπειρία στη θάλασσα. Όλα αυτά, με διασκεδαστικό τρόπο και μέσα από την μεγάλη ιστιοπλοϊκή παρέα που θα δημιουργηθεί on-line.

Η πλατφόρμα σήμερα, έχει μια πλήρη σειρά μαθημάτων για αυτόν που θέλει να πάρει το δίπλωμα ανοικτής θαλάσσης. Σύντομα, θα περιέχει μαθήματα για παιδιά καθώς και εξειδικευμένο περιεχόμενο σε διάφορα αντικείμενα ενδιαφέροντος. Μαθητές μπορούν να ζητούν κάποιο περιεχόμενο και το δυνατόν πιο σύντομα αυτό θα ανεβαίνει στην πλατφόρμα. Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και κάτι νέο.

Η πανδημία έχει σταματήσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως όλα σύντομα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Το sail+ academy θα βοηθήσει τις σχολές στο re-start μετά την καραντίνα. Δεν θα χρειάζεται πια ο μαθητής να μπαίνει στην τάξη για μάθημα και να προσπαθεί η σχολή να λύσει την άσκηση για το πως θα μπορέσει να κάνει μάθημα σε αίθουσα με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Ο μαθητής θα έρχεται διαβασμένος και ο εκπαιδευτής του θα του λύνει τυχόν απορίες από κοντά, στο σκάφος, και όχι σε κλειστό χώρο. Η ευκολία αυτή είναι βέβαιο ότι θα γίνει συνήθεια και ότι η ηλεκτρονική εκπαίδευση, θα γίνει η νέα μας κανονικότητα!

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style