Δυο ακόμα βραβεία για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς

Ξανά το sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς στο βάθρο των νικητών!

Δυο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε και φέτος η κορυφαία ακαδημία καλλιέργειας της ιστιοπλοΐας για κάθε ηλικία. Στα Sports Marketing Awards 2020, διακρίθηκε ανάμεσα σε υποψηφιότητες από όλα τα αθλήματα, από όλη τη χώρα, από ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
Οι φετινές διακρίσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε μια χρονιά που οι περισσότεροι σταμάτησαν, το sailing spot όχι μόνο συνέχισε, αλλά έφτασε και σε σημείο να αποσπά διακρίσεις. Έχοντας ήδη βραβευθεί στο παρελθόν για την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο sailing spot, φέτος ήταν η ώρα της βράβευσης για τις πλούσιες δράσεις του sailing spot που κάνουν τελικά τη διαφορά και που δείχνουν μια συνεχή ενασχόληση των ανθρώπων του sailings pot με το αντικείμενο και με το πως θα γινόμαστε ολοένα καλύτεροι.
Η πρώτη διάκριση ήρθε για στη κατηγορία Best CSR Campaign /Activity και αφορά τον διαρκή καθαρισμό της θάλασσας. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε και έτρεξε όλη την περασμένη σεζόν.Υπάρχουν πολλές δράσεις που γίνονται από πολλούς φορείς για τον καθαρισμό της θάλασσας. Σε όλες αυτές, λείπει η διάρκεια. Οι περισσότερες γίνονται σε μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τη θάλασσα.

SportsMarketingAwards1
Το sailing spot, οι ακαδημία για κάθε ηλικία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, ήρθε να καλύψει το κενό αυτό με μια «διαρκή» δράση, που θα καθαρίζει τη θάλασσα όλο το χρόνο, κάθε Σαββατοκύριακο! Τα φουσκωτά των εκπαιδευτών, βρίσκονται στο νερό όλο το χρόνο, κάθε Σαββατοκύριακο, όλη μέρα. Μαζεύοντας ότι σκουπίδι βρίσκεται μπροστά τους, αφενός καθαρίζουν τη θάλασσα ενώ αφετέρου εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους στο πόσο σημαντικό είναι να κρατιούνται οι θάλασσες καθαρές και να ότι χρειάζεται ενεργή συμμετοχή από όλους μας για να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα.
Από την αρχή της περιόδου, τον Σεπτέμβριο του 2019, όλα τα φουσκωτά εφοδιάστηκαν με κάδους και απόχες. Οι μαθητές καλούνται να εντοπίζουν τα σκουπίδια και όταν αυτό γίνει, ο εκπαιδευτής το μαζεύει. Μέσα από το παιχνίδι αυτό, ειδικά οι μικροί ιστιοπλόοι, ευαισθητοποιούνται γύρω από το θέμα και τους γίνεται συνήθεια η προστασία της θάλασσας. Το μάθημα δεν πηγαίνει πίσω γιατί έτσι και αλλιώς τα φουσκωτά κινούνται γύρω από συγκεκριμένη περιοχή έξω από τον όμιλο και έτσι χωρίς να χάνεται χρόνος ή να καίγεται παραπάνω καύσιμο, απορυπαίνεται η θάλασσα. Στη συνέχεια, τα απορρίμματα που μαζεύονται, τοποθετούνται στους δημοτικούς κάδους ανακύκλωσης πλησίον του ομίλου.
Παρά την αναγκαστική διακοπή των δραστηριοτήτων του ομίλου λόγω της πανδημίας, το συνολικό αποτέλεσμα στο τέλος του Αυγούστου, όπου και θα κλείσει 12 μήνες η δράση, θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο που ήταν η «αλίευση» 300 Kg πλαστικού από τη θάλασσα. Μεγαλύτερο κέρδος πάντα είναι η ευαισθητοποίηση όλων για τη προστασία της θάλασσας.

SportMarketingAwards2
Η δεύτερη διάκριση προέκυψε για το sailing spot στην κατηγορία Best CSR Initiative during the Coronavirus pandemic και αφορά την δράση «Όλοι μαζί Μπορούμε». Αν ήμασταν στη θάλασσα, θα ήταν από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που υπάρχουν. Ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, συμμετείχαν για τον κοινό σκοπό, πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.
Σαν ιδέα, προέκυψε όταν το sailing spot, η εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, έκανε ένα virtual πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για τους μαθητές του, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ενασχόληση με το άθλημα μέσα στην καραντίνα. Μέσω αυτού, κατάφερε να κάνει γνωστό στο πανελλήνιο τo e-sailing, που άλλωστε αποτελεί ενότητα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.
Έχοντας πετύχει μεγάλη ενασχόληση με το e-sailing σε όλη τη χώρα, γεννήθηκε η ιδέα του «Θάλασσα Μπορούμε». Ενός virtual πρωταθλήματος μέσα από το οποίο κάποιος θα μπορούσε να τρέξει ενάντια σε Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, προπονητές και επιφανείς ιστιοπλόους. Πάντα με ένα σκοπό: να μαζέψουμε λεφτά για τη μάχη της χώρας μας κατά του COVID-19.
Έχοντας ζωγραφίσει το concept, σημαντικό κομμάτι ήταν η επικοινωνία της δράσης στο πανελλήνιο. Το Θάλασσα Μπορούμε έπαιξε σε όλα τα μέσα αλλά βασικός πυλώνας ήταν το video που εξηγούσε τη δράση, το οποίο φτιάχτηκε με τη συμμετοχή επιφανών αθλητών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος. Θέλοντας να μη χαθεί το «ψυχολογικό» momentum της Μ. Εβδομάδας, όλα έγιναν γρήγορά με σημαντική προσπάθεια από κάθε διαθέσιμο μέσο για επικοινωνία.
Η απήχηση για τα δεδομένα του μεγέθους του ιστιοπλοϊκού χώρου ήταν τεράστια και έτσι την εβδομάδα μετά το Πάσχα, στήθηκαν οι εικονικοί στίβοι και μέσα από μια διαδικασία προκρίσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους κανονικούς αγώνες βγήκαν οι νικητές.
Νικητές όμως ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν, αφού έδειξαν ότι στα δύσκολα η θαλασσινή οικογένεια ενώνεται και φέρνει αποτελέσματα που κάνουν διαφορά.
Το «Θάλασσα Μπορούμε», που εντάχθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», προέκυψε σαν ιδέα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη του Πάσχα που έληγε το όριο για την υποβολή δηλώσεων είχε συγκεντρώσει 8.000 Ευρώ με πάνω από 100 και πλέον συμμετοχές. Τα χρήματα αυτά, κατατέθηκαν στον ειδικό κρατικό λογαριασμό για τη μάχη κατά του COVID-19.
Και τα δυο φετινά βραβεία δείχνουν ότι το sailing spot πλέον διακρίνεται και για δράσεις πέρα από το στενό του εκπαιδευτικό έργο, για το οποίο έχει βραβευθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Δράσεις που κάνουν τόσο τον όμιλο όσο και το άθλημα της ιστιοπλοΐας γνωστό και περήφανους όλους όσους ανήκουν στην μεγάλη παρέα του sailing spot!

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style