Ερωτηματικά για τα πληρώματα πουν αδυνατούν να καταπλεύσουν από το εξωτερικό

Σοβαρά θέματα εγείρονται λόγω των απαγορεύσεων του κατάπλου σκαφών από το εξωτερικό. Ο ΣΙΤΕΣΑΠ απέστειλε σχετική ανακοίνωση. 

"Ο ΣΙΤΕΣΑΠ έχει ενημερώσει από τις 23 Μαρτίου 2020 τους αρμόδιους υπουργούς και λοιπούς φορείς υγείας και ασφάλειας, ότι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα νεότευκτα σκάφη  από το εξωτερικό και με τελικό προορισμό την Ελλάδα με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ως επαγγελματικά τουριστικά, και τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης Δ1Α/ΓΠ.ΟΙΚ.19421 (ΦΕΚ 932/Β/18-03-2020 και Δ1Α/ΓΠ.ΟΙΚ.20009 - ΦΕΚ 944/Β/Β20-03-2020) που απαγορεύει τον κατάπλου όλων των σκαφών.

Τα σκάφη αυτά έχουν ξεκινήσει από την Βορειοδυτική Γαλλία και λόγω των πολυήμερων πλόων (20 με 30 ημέρες) και τις απαγορεύσεις προσέγγισης σε άλλες χώρες, δεν έχουν επάρκεια νερού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων για να συνεχίσουν να πλέουν χωρίς σκοπό. Επίσης η ασφαλιστική κάλυψη που φέρουν τα σκάφη αυτά είναι μόνο για τον πλου μεταφοράς και δεν θα τα καλύπτει επ΄ άπειρον. 

Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μερικά από τα σκάφη αυτά παρουσιάζουν μηχανικές ή άλλου είδους βλάβες και η παραμονή τους εκτός λιμένα, για περαιτέρω χρονικό διάστημα συνιστά κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των πληρωμάτων αλλά και των σκαφών. Ζητούμε να εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα σκάφη από την ισχύουσα απαγόρευση του κατάπλου, και να επιτραπεί η είσοδος τους σε λιμάνια και μαρίνες.

ondeck

Εναλλακτικά μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της μαρίνας Olympic Marine στο Λαύριο έχουμε προτείνει τον κατάπλου των σκαφών αυτών στην συγκεκριμένη μαρίνα η οποία θα διαθέσει ειδικό προβλήτα ο οποίος μπορεί να ασφαλισθεί και κλειδωθεί για να λειτουργήσει ως χώρος απομόνωσης (καραντίνας) των σκαφών. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προφύλαξη από την εξάπλωση του ιού. Η αναλυτική κατάσταση των σκαφών έχει τεθεί ήδη εις γνώση των αρμόδιων υπουργείων."

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style