Το Ελληνικό startup, που φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα γύρω απο τις Ακτογραμμές παγκοσμίως

Η ελληνική ακτογραμμή είναι γνωστή για την ποικιλομορφία της, τις αμμώδεις παραλίες, τις πετρώδης πλαγιές, τους έντονους ανέμους, τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, τους προστατευμένους κόλπους και τις ξάστερες νύχτες.

Με μήκος ακτογραμμής πάνω από 15.500 χιλιόμετρα και με σύνολο 6000 παραλίες και 1100 αγκυροβόλια, διαθέτοντας ταυτόχρονα πλούσιες παράκτιες υπηρεσίες, η Ελλάδα δίκαια αποτελεί έναν ονειρεμένο τόπο διακοπών, κατάλληλο για όλους τους ιστιοπλόους, κατόχους σκαφών αναψυχής και παρεών που νοικιάζουν σκάφη.

Ταυτόχρονα όμως, η αναζήτηση του ιδανικού τόπου γύρω από τις ακτές για να αγκυροβολήσει κανείς στις διακοπές είναι δύσκολη, αφού όλοι έχουμε τα δικά μας ενδιαφέροντα, ανάγκες και (οι περισσότεροι) περιορισμένο χρόνο διακοπών. Μέχρι τώρα...

Το keeano, ένα well-funded startup 7 ατόμων από την Αθήνα, έχει όραμα να αλλάξει τον τρόπο που οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν, επιλέγουν και επισκέπτονται παράκτιους προορισμούς, είτε ταξιδεύουν από στεριά είτε από θάλασσα. Μέσα από την εφαρμογή keeano, o χρήστης βρίσκει τα καταλληλότερα για αυτόν σημεία ενδιαφέροντος επί της ακτογραμμής, βάση διάθεσης, ενδιαφερόντων και είδους οχήματος/σκάφους, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και ηρεμία στις διακοπές του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει περισσότερα από 6300 αγκυροβόλια στην Ελλάδα και την Μεσόγειο θάλασσα παραγόμενα από πραγματικά δεδομένα αγκυροβολημένων σκαφών, δίνοντας ακόμα και την γεωμετρική επιφάνεια πάνω στον χάρτη.

keanno 2

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες για το βάθος ή πιθανούς κινδύνους μπορούν να προστεθούν / επεξεργαστούν στην κάθε καρτέλα αγκυροβολίου, από τους χρήστες, δίνοντας την δυνατότητα της πάντα έγκυρης πληροφόρησης στην κοινότητα του keeano.

Ένα μεγάλο θετικό στοιχείο αποτελεί η συνεργασία του keeano με την MarineTraffic, έχοντας εντάξει υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν στην παρούσα έκδοση της εφαρμογής, όπως στίγμα όλων των σκαφών που διαθέτουν AIS Class B, στον χάρτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της, εύκολα να διακρίνουν σε πραγματικό χρόνο, την πληρότητα ενός αγκυροβολίου.

keanno 3

Όπως μας αποκάλυψε και ο Ηλίας Μπογόρδος, ιδρυτής και CEO του keeano, η ομάδα του και ο ίδιος έχουν ως όραμα να δημιουργήσουν μια ενεργή κοινότητα ταξιδιωτών (κατόχων σκαφών ή ανθρώπων που νοικιάζουν σκάφη), δίνοντάς τους εκτός από μια δωρεάν υπηρεσία, ένα χρήσιμο εργαλείο για την έγκυρη αναβάθμιση των δεδομένων των ακτογραμμών, διαθέσιμο σε όλους.

Όπως πρόσθεσε, κινούμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση, η ομάδα του keeano δημιούργησε μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες στην εφαρμογή, την «Αναφορά». Οι χρήστες μπορούν δηλαδή, σε κάθε τοποθεσία του χάρτη, να αναφέρουν άμεσα διάφορα συμβάντα όπως πιθανή ζημιά ενός σκάφους, πληρότητα αγκυροβολίου, προειδοποίηση για τσούχτρες και πολλά ακόμη, δίνοντας την δυνατότητα σε όλη την κοινότητα να δει την αναφορά και να πληροφορηθεί.

 

keanno 4

Μιλώντας με αριθμούς, η ομάδα και οι χρήστες του keeano, έχοντας αυτή την στιγμή καλύψει όλη την ακτογραμμή της Μεσογείου και της Καραϊβικής μετρώντας σε σύνολο περισσότερα από 36.000 σημεία (όπως παραλίες, μαρίνες, λιμάνια κ.α.), 6.000 αγκυροβόλια με γεωμετρίες και βαθυμετρίες και περισσότερες από 21.500 παραλίες, φιλοδοξούν να γίνουν ο Νο 1 οδηγός για όσους απολαμβάνουν την θάλασσα. Όπως μας αποκάλυψε η ομάδα, επόμενα βήματα είναι οι ναυτικοί χάρτες και η πλοήγηση.

Η ενεργή κοινότητα του keeano μεγαλώνει συνεχώς με περισσότερους χρήστες από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Μεσογείου να συμβάλλουν καθημερινά στα σημεία ενδιαφερόντος.

Γίνετε και εσεις μέλος της!

So, if you are traveling around Greece or the Mediterranean Sea this summer, you got yourself the perfect guide

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style