50th Trofeo Princesa Sofia Iberostar

Ολοκληρώθηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας το 50ο Κύπελλο της “Πριγκίπισσας Σοφίας” με την συμμετοχή 849 σκάφων όλων των Ολυμπιακών κατηγοριών με περισσότερους από 1.100 αθλητές.

Μια διοργάνωση θεσμός που εδώ και 50 χρόνια φιλοξενεί τους πιο διακεκριμένους ιστιοπλόους απο όλο τον κόσμο. Το Ελληνικό πλήρωμα των 470 παρά το κακό ξεκίνημα, λόγω της άκυρης πρώτης ιστιοδρομίας, κατάφερε να ανεβάσει σημαντικά την απόδοση του και να βρεθεί για άλλη μια φορά μεταξύ των κορυφαίων σε σύνολο 73 σκαφών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και το δύσκολο ξεκίνημα αν και στοίχησε αρκετούς βαθμούς, έφερε το δίδυμο στον τελικό του Medal Race με 93 βαθμούς ποινής χωρίς όμως τελικά να μπορέσει να κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Οι Έλληνες Πρωταθλητές κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση στο Metal Race συγκεντρώνοντας 105 βαθμούς ποινής, που τους οδήγησε στην 10η θέση της κατάταξης του αγώνα.

TrofPSI 2

Παναγιώτης Μάντης “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με πολλές συμμετοχές και έντονο ανταγωνισμό. Η πρώτη άκυρη ιστιοδρομία, μας στοίχισε αρκετούς βαθμούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους στις επομενες ιστιοδρομίες. Οι καταστάσεις έχουν δείξει πως η πίεση λειτουργεί υπερ μας γιατί μας βοηθάει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.”

Παύλος Καγιαλής “Ο αγώνας εξελίχθηκε ιδιαίτερα δύσκολος και φάνηκε απο τις υψηλές βαθμολογίες όλων των πληρωμάτων. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Τρέξαμε συγκεντρωμένοι και με την σωστή στρατηγική, καταφέραμε να περάσουμε στο Medal race στην 8η θέση. Κρατάμε τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά καθώς σε μια βδομάδα ξεκινάει το World Cup στην Γένοβα της Ιταλίας.”

Ο επόμενος στόχος των Μάντη-Καγιαλή, το Παγκοσμιο Κύπελλο στην Γένοβα της Ιταλίας που ξεκινάει στις 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου.

TrofPSI 3

Καθ’όλη την αγωνιστική περιόδο, το ελληνικό δίδυμο έχει την αμέριστη υποστήριξη δύο χρυσών χορηγών (Eurobank & Blue Star Ferries) που θα κοσμούν τα πανιά τους έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας καθημερινός αγώνας δύσκολος αλλά και υπέροχος και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη - Καγιαλή ως Χρυσός Χορηγός προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Η Eurobank, με στόχο πάντα την κορυφή, λαμβάνει θέση στα ελληνικά πανιά ως Χρυσός Χορηγός, αναδεικνύοντας τις αξίες του ήθους, της επιμονής και της προσήλωσης στο στόχο έχοντας την πεποίθηση ότι με πειθαρχία και σκληρή προσπάθεια όλα είναι πιθανά.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull και Holmes Place. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style