Meraas και D-Marin:συνεργασία προώθησης του Dubai ως Luxury Yachting προορισμό

Η εταιρεία Meraas, σε συνεργασία με την Dubai Holding, ανακοίνωσε την υπογραφή της συνεργασίας με την D-Marin η οποία και έγινε στις εγκαταστάσεις της MB92 στην Βαρκελώνη.

Η συμφωνία υπεγράφη από  την Αυτού Εξοχότητα Abdulla Al Habbai, Πρόεδρο της Meraas και Πρόεδρο της Dubai Holding, και τον Ferit Şahenk, Πρόεδρο του Ομίλου Doğuş, της μητρικής εταιρείας της D-Marin.

Right to Left His Excellency Abdulla Al Habbai and Ferit Sahenk  (Από αριστερά) Ferit Sahenk και Αυτού Εξοχότητα Abdulla Al Habbai

Το Ντουμπάι είναι έτοιμο να γίνει μια παγκόσμια πρωτεύουσα για τις πολυτελείς μαρίνες, καθώς συνεχίζει να προσελκύει διεθνείς εταιρείες για επενδύσεις στον ζωτικό κλάδο, ώστε να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες ανάπτυξής του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η νεοϊδρυθείσα κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται και θα διαχειρίζεται τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές μαρίνες που αναπτύσσονται από τις εταιρείες Meraas και Dubai Holding, συμπεριλαμβανομένων των μαρινών στο Port de la Mer, στο λιμάνι του Ντουμπάι και στο Jumeirah Beach Hotel. Η συνεργασία επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει ένα περιφερειακό κέντρο που θα τηρεί τα παγκόσμια πρότυπα για την ανακαίνιση, την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση πολυτελών σκαφών στο Ντουμπάι, παρόμοια με την MB92 που υποστηρίζεται από την D-Marin, η οποία επί του παρόντος εξυπηρετείται από υποκαταστήματα στη Βαρκελώνη, Ισπανία και στο La Ciotat της Γαλλίας. Παράλληλα, περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη πρόσθετων δυνατοτήτων που αφορούν το lifestyle των μαρινών, μέσω ενός ευρύτερου οικοσυστήματος υπηρεσιών και επενδύσεων που εκτείνονται και σε άλλους τομείς στη Μέση και στην Άπω Ανατολή. 

01.Dubai Harbour

Με την ολοκλήρωση του λιμανιού του Ντουμπάι, η Meraas θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη μαρίνα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με 1.100 αγκυροβόλια, διπλασιάζοντας τις διαθέσιμες θέσεις αγκυροβόλησης στα ΗΑΕ.

Η Αυτού Εξοχότης του Abdulla Al Habbai, Προέδρου του Ομίλου Meraas και Προέδρου της Dubai Holding, δήλωσε: «Η επιτυχία των δύο εταιρειών στην προσέλκυση ενός παγκόσμιου φορέα εκμετάλλευσης όπως η D-Marin για να επενδύσει στον τομέα των πολυτελών μαρινών ευθυγραμμίζεται με το όραμα της Αυτού Εξοχότητας Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, για την προώθηση του Ντουμπάι ως ο κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, με σκοπό να τοποθετήσει τα ΗΑΕ στην πρώτη γραμμή των πιο φιλικών προς τις επιχειρήσεις χωρών του κόσμου. Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων στο Ντουμπάι, το οποίο έχει υψηλά ποσοστά αύξησης των άμεσων επενδύσεων σε τομείς υψηλής αξίας».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Το Ντουμπάι διαθέτει ελκυστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα των μαρινών, λόγω της μακρόχρονης θαλάσσιας κληρονομιάς του ΗΑΕ. Αυτή η στρατηγική συμφωνία με την D-Marin θα αξιοποιήσει τη συνδυασμένη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων και υπηρεσιών μαρινών και την παροχή υποδομών, ενώ θα ενισχύει την παρουσία και τη θέση του Ντουμπάι ως αγαπημένου προορισμού για ιδιοκτήτες και χρήστες θαλαμηγών σε όλο τον κόσμο».

04.Dubai Harbour

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η D-Marin επικεντρώνεται στη διαχείριση μαρινών μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών της σχετικά με τις τεχνικές και σχεδιαστικές πτυχές της κατασκευής των μαρινών με ανταγωνιστικό κόστος. Η δημιουργία μιας τοπικής βάσης στο Ντουμπάι θα εξασφαλίσει επίσης την ενσωμάτωση με τις τρέχουσες δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, η εταιρεία θα παράσχει υποστήριξη για μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, ενώ θα προσφέρει τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές της ομάδας των ανώτερων στελεχών της. Η συνεργασία στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης στους ιδιοκτήτες και τους χρήστες σκαφών αναψυχής και θαλαμηγών σε όλο τον κόσμο και στη δημιουργία ενός ημερολογίου θαλάσσιων δραστηριοτήτων, αγώνων σκαφών και άλλων εκδηλώσεων στη θάλασσα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θέσης του Ντουμπάι ως ένας παγκόσμιος κόμβος για αυτόν τον τομέα.

Ο Ferit Şahenk, πρόεδρος του Ομίλου Doğuş δήλωσε: «Το Ντουμπάι έχει γίνει μια ιστορία που εμπνέει κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ως ο Όμιλος Doğuş, αναπτυσσόμαστε ενεργά στο Ντουμπάι από το 2011 με την αγορά ακινήτων και επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που μας έχει προσφέρει το Ντουμπάι. Μέσω αυτής της συνεργασίας και του περιφερειακού μας κέντρου στο Ντουμπάι, θα επενδύσουμε στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της πόλης και προσβλέπουμε στην αξιοποίηση ευκαιριών διαχείρισης και ανάπτυξης μαρινών στην περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.»

02.Dubai Harbour

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Αυτή η συμφωνία είναι μια απόδειξη της επιτυχίας της D-Marin για την παγκόσμια επέκτασή της. Η συνεργασία με την Meraas και τη Dubai Holding θα ενώσει τις ενέργειές μας για τη δημιουργία θαλάσσιων εγκαταστάσεων παγκοσμίου επιπέδου στα ΗΑΕ. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, καθώς θα συμβάλει θετικά στη συνεργασία όλων των μερών και θα της δώσει μεγάλη δυναμική και δύναμη. Ευχαριστούμε της Meraas και τη Dubai Holding για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και επιβεβαιώνουμε τη βαθιά δέσμευσή μας στην εδραίωση αυτής της συνεργασίας με πολλά επιτεύγματα.»

Η αγορά θαλαμηγών με την απαίτησή της για αγκυροβόλια μαρινών, υλικοτεχνικές παροχές, συντήρηση και διαχείριση χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά δαπανών, ενώ η ζήτηση για θαλαμηγούς γιοτ και πολυτελή σκάφη από τον διεθνή τουρισμό αυξάνεται. Αυτό συμβάλλει επίσης όλο και περισσότερο στην προσέλκυση πλούσιων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής για τουρισμό και επενδύσεις.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style