Tsakos Enhanced Education Nautical School | T.E.E.N.S. στη Χίο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» ιδρύει το πρώτο Ιδιωτικό -  Μη Κερδοσκοπικό Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα, με έδρα το ναυτικό νησί της Χίου. 

Η έναρξη λειτουργίας του ναυτικού λυκείου, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018, με τμήματα παιδιών της Α’ Λυκείου, ενώ το Σεπτέμβριο του 2019 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και η Β’ Λυκείου και, τέλος, από το Σεπτέμβριο του 2020 το Λύκειο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και με τις τρεις τάξεις.  

teens 2

Το Λύκειο, με διακριτικό τίτλο T.Ε.E.N.S., θα αναλάβει την ναυτική εκπαίδευση των μαθητών, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και ένα πρότυπο πρόγραμμα συμπληρωματικής σύγχρονης και ναυτικής εκπαίδευσης που θα εξασφαλίζει την σύνδεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις ανάγκες του σύγχρονου ναυτικού, έτσι όπως οριοθετείται από τους διεθνείς ναυτικούς κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες διεθνείς προκλήσεις.

teens 3

Κτηριακές Εγκαταστάσεις

Το ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ναυτικό λύκειο υπό το διακριτικό τίτλο T.E.E.N.S, θα στεγασθεί στην περιοχή «Παναγία Φάρκαινα», στην πόλη της Χίου, επί της οδού Αεροπόρου Χρήστου Ροδοκανάκη 38. Το κτήριο επιφάνειας 68O τ.μ. , περιλαμβάνει: Χώρο υποδοχής μαθητών και γραμματείας Έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας, δυναμικότητας 15 μαθητών, Δύο (2) εργαστηριακές αίθουσες,  Δύο (2)  σύγχρονες αίθουσες προσομοίωσης γέφυρας και μηχανής, Μία (1) βιβλιοθήκη & Γραφεία καθηγητώνΧώρο Κυλικείου & Χώρους υγιεινής

teens 4

.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style