Quantcast

Το Intelligence Big Data Award για την Aspida στα Greek Shipping Awards

Στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards, που διεξήχθη στο Athenaeum Intercontinental, η Aspida απέσπασε το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award.

Η φετινή απονομή των βραβείων ήταν εμπνευσμένη απο τις απαιτήσεις του μέλλοντος που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος της ναυτιλίας: τη μετάβαση, δηλαδή, απο τη παλιά παραδοσιακή εκδοχή της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε μια πιο σύγχρονη και προηγμένη ψηφιακή εποχή, σε συνδυασμό με όλα τα οφέλη αλλά και τις δυσκολίες που θα φέρει. Η Aspida, αγκαλιάζοντας αυτή τη πρόοδο, δεσμεύεται να βοηθήσει με την ανάπτυξη καινοτόμων και πρακτικών λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το συγκεκριμένο βραβείο προκύπτει απο τη δυνατότητα που έχει η διαχείριση των Big Data να μετασχηματίσει την ναυτιλία: από τις έγκαιρες παρατηρήσεις που προέρχονται από την παρακολούθηση και την πρόβλεψη γεγονότων σε πραγματικό χρόνο, μέχρι τη βελτίωση της διαχείρισης των επιδόσεων και του κινδύνου. Για την Aspida, το Big Data γεννήθηκε εξαιτίας της ανάγκης των συνόλων δεδομένων να μεγαλώνουν και να περιπλέκονται τόσο, ώστε τα παραδοσιακά εργαλεία να μην επαρκούν πλέον για την επεξεργασία τους. Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων από πολλές διαφορετικές πηγές καθιστά τα Big Data πολύ ισχυρό όπλο για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων ή την πληροφόρηση για απειλές, αποκαλύπτοντας πληροφορίες και συμπεριφορές ταχύτερα και καλύτερα από ό, τι είναι δυνατό με οποιοδήποτε παραδοσιακό μέσο. Με πιο απλά λόγια Η Aspida, έχει αναπτύξει ένα τρόπο να προστατεύει πλοία απο οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική κυβερνοεπίθεση, χρησιμοποιώντας Big Data. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Cyber Security της Aspida, έχει δημιουργήσει μια μοναδική πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών και συμβάντων ασφαλείας, που ονομάζουμε Nemesis. Ακροδέκτες της πλατφόρμας Nemesis τοποθετούνται στα πλοία, και συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες κυβερνοασφάλειας από όλα τα δικτυωμένα συστήματα του πλοίου. Έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί και να προωθήσει πληροφορίες απο servers, υπολογιστές της γέφυρας, δικτυακές συσκευές, συστήματα SCADA/PLC, ή και απλούς υπολογιστές. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για την έγκαιρη ανίχνευση κυβερνοεπιθέσεων ή άλλων πιθανών ψηφιακών απειλών.

Ο κ. Πάνος Γ. Μωραϊτης, CEO της Aspida Group σχολίασε κατά την απονομή: “Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη που κέρδισε αυτό το βραβείο. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για την αντιμετώπιση νέων απειλών όπως και όποτε αυτές εμφανίζονται. Για περισσότερες εξελίξεις στο προσκήνιο της τεχνολογίας, μείνετε συντονισμένοι.”

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Το 7ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τornado κατέκτησαν οι Τριγκώνης-Πασχαλίδης

Νέος θρίαμβος του Ιορδάνη Πασχαλίδη και του Κώστα Τριγκώνη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado που έγινε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts α…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στη Νάξο ξεκίνησε το πρόγραμμα «Καθαρά Ν…

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και οι...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η OMEGA παρουσιάζει το νέο Railmaster

Χάρη στον αξιόπιστο σχεδιασμό του και τις εξαιρετικές αντιμαγνητικές ιδιότητές...

Style