Ο Αετός ανέβηκε στο βάθρο. Διάκριση στο Les Voiles de St. Tropez

Μια γνωστή στον ιστιοπλοϊκό κόσμο παρέα φίλων είναι υπεύθυνη για μια σημαντική επιτυχία για τα Ελληνικά πανιά στο Les Voiles de St. Tropez. Από τον Ακη Τσαρούχη*

Οι Νίκος Σινούρης, Σίμος Καμπουρίδης, Δημήτρης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσιγκούλης και Άκης Τσαρούχης ήταν το πλήρωμα του Tofinou 9,5 ΑΕΤΟΣ που κατέκτησε την 3η θέση στη κατηγορία του σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη. Η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη φορά στην διοργάνωση και αυτή τη φορά κατάφερε να φύγει με ένα από τα πιο ζηλευτά κύπελλα στο παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό στερέωμα, στις αποσκευές της.

aetos 3

Με 4000 ιστιοπλόους, κοντά 300 σκάφη και ανυπολόγιστη αξία στόλου**, η δράση στη θάλασσα ήταν μοναδική. Κλασικά, μοντέρνα, μικρά, μεγάλα, στην αιχμή της τεχνολογίας ή καλοσυντηρημένα παραδοσιακά σκαριά ήταν υπεύθυνα για το φοβερό θέαμα που προσέφερε η διοργάνωση. Η διαχείριση ενός στόλου με τόσο μεγάλη ανομοιογένεια ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο η επιτροπή του αγώνα διαχειρίστηκε με μεγάλη μαεστρία. Στον ίδιο κόλπο αγωνίζονταν από τεράστια Wally μέχρι κλασσικά σκάφη-«έπιπλα» με δυσκολία στους χειρισμούς. 

Όμως, το μέγεθος και η επιτυχία μιας διοργάνωσης στο κοσμοπολίτικο St. Tropez, δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στη θάλασσα. Στη στεριά, περπατάς σε μια πόλη που ζει στο ρυθμό του αγώνα. Συναντάς όλα τα γνωστά «ονόματα» του χώρου και περιπλανιέσαι σε ένα μοναδικό race village που οριακά χωράει τα όσα θα ήθελαν να δείξουν και να προσφέρουν οι χορηγοί. Εκδηλώσεις, party και άλλα happening απασχολούσαν τον ιστιοπλόο και τον θεατή μέχρι αργά το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τη θάλασσα, παρέπεμπε στην αληθινή φύση της διοργάνωσης αυτής που είναι η μεγαλύτερη ίσως γιορτή της θάλασσας. 

aetos 5


**Μερικοί από τους ιστιοπλόους που συμμετείχαν στο φετινό Les Voiles de St. Tropez 

Loïck Peyron, Franck Cammas (Babsy), Patrizio Bertelli (Linnet) Sébastien Audigane (Mariska), Sébastien Destremeau (Ikra), Christian Ponthieu (Mariska), Alain Fédensieu (Nagaiana), Antoine Carpentier (Black pepper 2), Pablo Santurde (The Lady Anne), Jochen Schuman (Open Season), Ben Ainslie (Blitzen), Marc Pajot (Tango), Marcel van Triest (Magic Carpet3), Alexia barrier (Nada), Brad Butterworth (Rambler), Jan Dekker (Rambler), Dimitri Deruelle (Team Vision), Sime Fantella (Nahima), Flavio Favini (Magic Blue), German Frers (Fjord III), Torben Grael (Linnet), Erwan Leroux (Genie of the lamp), Philippe Monnet (Lys), Lionel Péan (Babsy), Thierry Péponnet (Tango), Luc Poupon, Sébastien Col (Renata), Marie Tabarly (Mariska), Bruno Troublé (Chips), Nicolas Troussel (Daguet), Vasco Vascotto (Cannonball), Tom Whidden (Magic Carpet), Pierre Casiraghi (Tuiga)

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style