Συνεργασία της Samsung με τη σχολή ιστιοπλοΐας Sailing Spot

Με τις συσκευές Gear VR, την κάμερα Gear 360 και το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung, οι ιστιοπλόοι αποκτούν μια νέα εμπειρία εκπαίδευσης.

H Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το Sailing Spot, το τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, προσφέρουν μια νέα εμπειρία στην εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας. Με όραμα να μετασχηματίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, εισάγουν την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) προκειμένου να προσφέρουν πιο αποδοτική, ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία μάθησης.

«Η δουλειά μου στη θάλασσα γίνεται με πολύ πιο έξυπνο τρόπο και τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται. Νιώθω ότι ξεκινήσαμε κάτι που θα βάλει την εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα σε τελείως νέα τροχιά», δήλωσε ο κ. Άκης Τσαρούχης, επικεφαλής του Sailing Spot. 

satsa1 2

Παραδοσιακά, η μετάδοση της ναυτικής τέχνης από τον προπονητή στον εκπαιδευόμενο γινόταν με θεωρία, διάβασμα και πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης, συνήθως αρκετά κοπιαστικές.

Πλέον, με την Gear 360 κάμερα της Samsung, η ομάδα ιστιοπλόων έχει τη δυνατότητα να απαθανατίσει την προπόνηση στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια να τη μεταφέρει στην αίθουσα εκμάθησης μέσω του Gear VR, με το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να δουν το ιδιαίτερα ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχουν καταγράψει. Έτσι, η θεωρητική εκπαίδευση και η αναλυτική παρουσίαση της προπόνησης αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη, καθώς βασίζονται στην αναμετάδοση της πραγματικής εμπειρίας του εκπαιδευόμενου και της ομάδας. Ο εξοπλισμός της ομάδας ολοκληρώνεται με το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung το οποίο ενισχύει την ασφάλεια στο σκάφος, προσφέροντας τη δυνατότητα ειδοποίησης του προπονητή σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού. Χάρη στην ανθεκτικότητά τους σε νερό και σκόνη, οι συσκευές της Samsung χρησιμοποιούνται άφοβα κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη θάλασσα. satsa1 3

Η ψηφιακή τεχνολογία ενορχηστρώνεται με μια πληθώρα εφαρμογών και ασκήσεων, τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον προχωρημένο ιστιοπλόο, αλλάζοντας ριζικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης κάθε επιπέδου και μετατρέποντας τη σε μια αποδοτική, διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

ABAS MEDYS 2022

H ABAS συμμετέχει στο MEDYS 2022

Η ABAS συμμετέχει στο  Mediterranean Yacht Show με λύσεις οπτικοακουστικών και έξυπνων αυτοματισμών για σκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Archipelago Medouses htapodia karharies kai agnoia

Αρχιπέλαγος: Μέδουσες…

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τα κοινωνικά δίκτυα και τον τύπο...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η RIST Hellas welcomes PDPAOLA

Η RIST Hellas καλωσορίζει τ…

Η RIST Hellas με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στο portfolio της...

Style