Μεγάλο το αγωνιστικό ενδιαφέρον στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο - Sailing Marathon

aistagbi1

Μία γιορτή της ιστιοπλοΐας με έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον θα είναι ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος», που θα ανοίξει πανιά, αύριο (13.00), στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι, ήδη, έχουν δηλώσει ότι θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης ενώ οι δηλώσεις συμμετοχών θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα. Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι «ναυμαχίες» στην κατηγορία «Platu 25» καθώς εκεί θα βρεθούν πολλοί Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, ιστιοπλόοι και μη. Σε αυτή την κατηγορία θα αγωνιστεί η Αιμιλία Τσουλφά. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ύστερα από 12 χρόνια. Μαζί της θα είναι ο αδελφός της, Θοδωρής Τσουλφάς, πρωταθλητής τριγώνου και ανοικτής θάλασσας και δύο από τα παιδιά τους.

Ομάδα πολλών διακρίσεων έχει συγκροτήσει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής νέων των 470, Γιώργος Βασιλάς στο δικό του Platu. Ένας από τους κορυφαίος αθλητές της ενόργανης, ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο εξαιτίας ενός τραυματισμού, θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο, μετά την αποθεραπεία του, στην ιστιοπλοΐα. Μαζί με τον πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης (ασκήσεις εδάφους) θα βρεθούν δύο από τους καλύτερους αθλητές των RSX, ο Ολυμπιονίκης, Βύρων Κοκαλάνης και η Αγγελική Σκαρλάτου. Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο σέρφερ θα αγωνιστούν με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η ομάδα συμπληρώνεται με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του 2008 (κωπηλασία), τον Δημήτρη Μούγιο.

Προπονητής της ιστιοπλοΐας, με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και διεθνείς διακρίσεις, ο Κώστας Μάνθος θα έχει για πλήρωμα κατόχους πολλών μεταλλίων και επιτυχιών. Θα διεκδικήσει την πρωτιά μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη (ασημένια Ολυμπιονίκης με την ομάδα πόλο του 2004 και πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κλάση Yngling), τη χάλκινη Ολυμπιονίκη των Yngling του 2008, Βιργινία Κραβαριώτη, την ασημένια Ολυμπιονίκη του πόλο, Αντωνία Μωραΐτη και την Ολυμπιονίκη της πάλης του 2004, Βούλα Ζυγούρη.

H διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αύριο (15/10), στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά θα βρίσκονται πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί, οι οποίοι θα ενημερώσουν θεατές και αγωνιζόμενους. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρία Σκλήρυνση κατά πλάκας, τον όμιλο εθελοντών ΑγκαλιάΖΩ κατά του καρκίνου του μαστού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη Safe Water Sports, την Ιστιοπλοΐα ΑμεΑ Sailability Hellas κ.α. Επί προσθέτως, μέρος από τα έσοδα των εγγραφών θα διατεθεί υπέρ των συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων.

Σημαντική υποστήριξη και βοήθεια στην ομάδα του «Sailing Marathon» προσφέρουν οι εταιρίες Don Blue, Passion Fashion, Istion Yachting, Ναυτίλος, Maxell, Yate, One Design Specialists, VMG Factory, ABOVE, Netizen Security, Νοσοκομείο Metropolitan, ΕΝΑΚ, Fragou Law Firm και AleN Photography.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style