Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών στο Spetses Classic Yacht Regatta

nosp1

Για άλλη μια χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ) υποστήριξε τη διοργά­νω­ση του Spetses Classic Yacht Regatta με το ρόλο του επίσημου υποστηρικτή της εκ­δήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για έκτη φορά στο νησί των Σπετσών.

Ο τοπικός ιστιοπλοϊκός φορέας και η ομάδα εθελοντών του συμμετείχαν ενεργά στη διοργά­νω­ση φρον­τί­ζοντας για ακόμη μία χρονιά για τον απρόσκοπτο ελλιμενισμό των σκαφών, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Σπετσών.

Φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, πραγματο­ποι­ώντας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Spetses Classic Yacht Regatta 2016 και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), καθώς και με την καμπάνια του Spetses Plastic Detox, το “Blue cafe”, μια συζήτηση με θέμα τη «Θαλάσσια Έρευνα στην Κοινωνία».

Οι πιέσεις που δέχεται η θάλασσα από το ανθρώπινο στοιχείο, οι συνέπειές τους και κυρίως οι τρόποι αντιμετώπισής τους με στόχο την «μπλε ανάπτυξη» της Μεσογείου αποτέλεσαν τους βασικούς άξο­νες της συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Poseidonion Grand Hotel.

nosp petr1

Πέτρος Πετρακόπουλος (Αντιπρόεδρος ΝΟΣΠ)

Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ωστόσο συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδή­λω­σης. Το Σάββατο 2 Ιουλίου οι συμμετέχοντες κι οι επισκέπτες του Spetses Classic Yacht Regatta είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στο λεμβοστάσιο του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών, στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, σε μια εισα­γωγή στην ιδιαίτερη τέχνη της ξυλοναυπηγικής από τον Σπετσιώτη καραβομαραγκό Παντελή Κορακή, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της, συνυφασμένη με εκείνη του νη­σιού, καθώς και για τις βασικές αρχές της. Aπό την αρχή της ίδρυσης του Ομίλου, η μακρά ναυτική ιστορία, καθώς και η παράδοση των Σπετσών στη ναυτιλία, αποτέ­λεσαν έμπνευση για την πραγματοποίηση μαθημάτων ξυλοναυπηγικής με αποτέ­λεσμα την διάσωση της παραδοσιακής τέχνης, μέσω της μεταφοράς της στη νέα γενιά.

nosp pant1

Παντελής Κορακής (Καραβομαραγκός) - Αντώνης Βορδώνης (Πρόεδρος ΝΟΣΠ)

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των απονομών της δεύτερης ημέρας των αγώνων οι οποίες διοργανώθηκαν από το Ν.Ο.ΣΠ. στην παραλία του λεμβοστασίου με φόντο το υπέροχο φυσικό σκηνικό, η Διοίκηση του Ομίλου, παρουσίασε στο κοινό τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των δωρητών, των αρωγών και των διά βίου μελών, η οποία θα τοποθετηθεί στο χώρο του λεμβοστασίου. Αντίστοιχη πλακέτα θα τοποθετηθεί και στο Poseidonion Grand Hotel που πάντα στηρίζει τις δράσεις του Ομίλου. Η βραδιά έκλεισε με το πιο κεφάτο πάρτι του πενθήμερου, το οποίο είχε παραδοσιακές πινελιές με γουρουνόπουλα στη σούβλα, τοπικές γεύσεις, άφθονα ποτά και ευχάριστη μουσική.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, υποστηρικτής της διοργάνωσης για ακόμη μια χρονιά και με γνώμονα πάντοτε την αγάπη για τη ναυτοσύνη και τις Σπέτσες, στήριξε έμπρακτα το Spetses Classic Yacht Regatta, στην προσπάθειά του να προάγει κάθε ενέργεια που βοηθά στην ανάδειξη των ναυταθλητικών ιδεωδών και του νησιού των Σπετσών.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Η ελίν επίσημος υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η ελίν στηρίζει το ταξίδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Ανακαλύψτε τα νέα ρολόγια Tudor για το 2…

H Tudor παρουσιάζει τα νέα της ρολόγια για την φετινή...

Style