NACRA 17: Ο Δρόμος για το Ρίο

macratrbek3

Δύο ηχηρά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, ο Κώστας Τριγκώνης και η Σοφία Μπεκατώρου δίνουν μάχη για το επόμενο μεγάλο στοίχημα της καριέρας τους: την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 στην κατηγορία Nacra 17.

Για πρώτη φορά στη σπουδαία αθλητική τους πορεία, οι δύο ιστιοπλόοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κατηγόρια που εντάχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, το Nacra 17. Πρόκειται για ένα σκάφος καταμαράν που είναι σχεδόν 1 μέτρο μικρότερο από το τύπου Tornado, με το οποίο οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια σε τεράστιες επιτυχίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Τριγκώνης, ο «μαέστρος» του Tornado, έχει κατακτήσει 5 παγκόσμιους και 6 ευρωπαϊκούς τίτλους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της κατηγορίας ενώ έχει δώσει το παρών σε 4 ολυμπιακά ραντεβού, σε Ατλάντα, Σίδνεϋ, Αθήνα και Πεκίνο. «Ο άνεμος για εμένα είναι ανάσα, ζωή.» δηλώνει ο ιστιοπλόος συνοψίζοντας σε μια φράση τις συγκινήσεις που έχει ζήσει στη θάλασσα.

macratrbek1

«Η ιδέα του να αγωνιστούμε με τον Κώστα σε αυτή την κατηγορία δεν είναι απλά η συμμετοχή και η διάκριση. Είναι να φέρουμε μια τεχνογνωσία που δεν θα την είχαμε ποτέ και για τα νέα παιδιά γιατί τα ιπτάμενα σκάφη θα είναι η εξέλιξη της ιστιοπλοΐας» υποστηρίζει η έτερη δύναμη του ελληνικού πληρώματος, Σοφία Μπεκατώρου, δύο φορές Ολυμπιονίκης, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, σε 2 διαφορετικές κλάσεις, στο 470 και στο Yngling.

macratrbek2

Αυτή τη φορά, οι δύο έμπειροι ιστιοπλόοι ανοίγουν ρότα για τη νέα πρόκληση με σκληρή δουλειά, εντατικές προπονήσεις και συγκέντρωση στον στόχο τους. Με τα υπόλοιπα διεθνή πληρώματα να έχουν ριχτεί στη μάχη της ολυμπιακής πρόκρισης νωρίτερα και άρα να έχουν το χρονικό αβαντάζ, το ελληνικό δίδυμο έχει μπει στην τελική ευθεία αγώνων και προπονήσεων με την πρόκριση να κρίνεται τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ισπανία.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style