Κώστας Μάνθος: «Η Aegean Regatta είναι ο κορυφαίος αγώνας»

Aegean Regatta | Erytos 2 Cosmote

Τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου είναι έτοιμα και ήδη υποδέχονται τους πρώτους ιστιοπλόους που θα πάρουν μέρος στην Aegean Regatta 2015, που ανοίγει τα πανιά της από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου, με ένα πανέμορφο ταξίδι σε Χίο, Σάμο και Λειψούς.

Στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, στον οποίο την εκκίνηση θα δώσει το πρωί της Κυριακής η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου, θα πάρει μέρος για μία ακόμα χρονιά ο Κώστας Μάνθος, κυβερνήτης του σκάφους ΕΡΥΤΟΣ2 COSMOTE.

Aegean Regatta | Erytos 2 Cosmote

«Είναι ο κορυφαίος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στη χώρα μας. Απλά πράγματα. Είναι ένα ράλι που γίνεται στα μίλια που πρέπει να γίνεται, χωρίς υπερβολές, ενώ είναι και αρκετά τεχνικός, για όσους ιστιοπλόους επιζητούν κάτι παραπάνω. Κι είναι αγώνας με διεθνείς προδιαγραφές, καθώς έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο», λέει ο Κώστας Μάνθος.

Για τον κυβερνήτη του ΕΡΥΤΟΣ2 COSMOTE έχει μεγάλη σημασία και η ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών στην Aegean Regatta.

«Ο κόσμος στα νησιά έχει μάθει για τα καλά τον αγώνα και τον περιμένει κάθε καλοκαίρι. Είναι ένα μεγάλο πανηγύρι, αλλά προσφέρει και μια οικονομική “ένεση” στους τόπους απ' όπου περνάει. Αλλά και οι ιστιοπλόοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται στα νησιά – σταθμούς και δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχουν σχεδόν 700 άτομα.»

Aegean Regatta | Erytos 2 Cosmote

Ο Κώστας Μάνθος αναφέρεται και στους στόχους του σκάφους του, για τον φετινό αγώνα. «Θέλουμε να πάμε καλά. Έχουμε κάνει κάποια αναβάθμιση στα πανιά και τον εξοπλισμό ενώ έχουμε προπονηθεί καλά τον τελευταίο καιρό. Αν μας ευνοήσει λίγο ο καιρός και δεν έχει παράξενες εναλλαγές, πιστεύω ότι θα διακριθούμε.»
Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, θα βρεθεί για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style