Monaco UIM Gala

Με υψηλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή της UIM (Union Internationale Motonautique). Από το Monte Carlo Bay και την Salle Etoiles σάς μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρουσία στελεχών της επιχειρηματικής και ναυπηγικής σκηνής πραγματοποιήθηκε η απονομή των νικητών της αγωνιστικής σαιζόν του μηχανοκίνητου ναυταθλητισμού. Σε εορταστικό κλίμα και με πολλές δόσεις αισιοδοξίας η ανώτατη αρχή, η UIM και το επιτελείο της, βράβευσε τους αθλητές και τις ομάδες. Σε παράλληλο χρόνο απένειμε τα ειδικά βραβεία σε εταιρείες και προσωπικότητες του χώρου για την περιβαλλοντική προσέγγιση. Στο ίδιο πλαίσιο έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις και οι στόχοι την Ένωσης για το μέλλον που θέλει να είναι σε χρώμα πράσινο. Εφικτό; Θα δείξει. Ωστόσο η πρόθεση από μόνη της έχει πρόσημο θετικό.


Press Conference
Με βασικούς ομιλητές στο panel τον πρόεδρο της UIM κ. Rafaelle Chiulli, τον γενικό γραμματέα, κ. Andrea Dini και φιλοξενούμενους ομιλητές τον Andrea Frauscher του ομώνυμο ναυπηγείο, τον Francesco Ansalone, Marketing Director της Azimut Benett, τον κ. Dr. Pascal Goulpié CEO του Planet Solar.

The UIM Environmental Award. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο για το περιβάλλον. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν καινοτομία, σωστή περιβαλλοντική διαχείριση, περιορισμένη κατανάλωση. Εφέτος την διάκριση έλαβε το Azimut Magellano 50. Στο ίδιο πλαίσιο αλλά για πρώτη φορά διακρίσεις έλαβαν 3 εταιρείες για την ορθή συμπεριφορά και μελέτη των προϊόντων με φιλικές τεχνικές προς το περιβάλλον. H αυστριακή Frauscher, από τα πρώτα ναυπηγεία που παρουσίασαν σκάφος με υβριδικό κινητήρα, για την έρευνα και ανάπτυξη στο τομέα των «πράσινων» τεχνολογιών στη ναυπηγική. Ειδική μνεία έλαβε η αμερικάνικη Mercury η οποία από το 1997 έχει να επιδείξει μια σειρά από δράσεις σχετικά με την βελτίωση των εκπομπών στους κινητήρες της με σημείο αναφοράς τον UIM F-4S low Emissions. Διάκριση έλαβε και το project Planet Solar, το catamaran που ταξίδεψε γύρω από τον κόσμο με ηλιακή ενέργεια η οποία αποθηκεύεται σε κυψέλες των 537 τ.μ. Τέλος κατά τη διάρκεια δόθηκε το βραβείο S.Casiraghi Memorial Trophy στην Η2Ο για την συνεισφορά στην διοργάνωση και προβολή των αγώνων ενώ εκπρόσωποι από club τιμήθηκαν για την προσπάθεια και συμμετοχή.

UIM Youth Development
Η UIM προκειμένου να διασφαλίσει την ανάπτυξη του αθλήματος ανακοίνωσε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους νέους και εκκολαπτόμενους πιλότους. Το UIM Youth Development έχει ως υποστηρικτή την εταιρεία Peters & May και αποτελεί το όραμα του προέδρου της UIM. Με την ευκαιρία παρουσιάστηκαν τα δύο νέα εκπαιδευτικά σκάφη της κατηγορίας Junior GP με ιπποδυνάμεις 15- 30 ίππους.

Οι νικητές
Χώρες - Μετάλλια
Russia 18
Canada 10
France 10
Great Britain 4
Italy 7

UIM
Είναι η ανώτατη παγκόσμια αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Μέλη της είναι 60 ενώσεις που εκπροσωπούν χιλιάδες αθλητές και πιλότους. Οι αγώνες τύπου Circuit, Offshore, Pleasure Navigation και Jet Ski υπόκεινται στη δικαιοδοσία της UIM.

Info
www.uimpowerboating.com

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Στη Μαρίνα Φλοίσβου το «Legend Ericsson 1» του Ocean…

Το αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό «Legend Ericsson 1» του Ocean Race, κατέπλευσε στη Μαρίνα του Φλοίσβου για...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style