Quantcast

1oς Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού

Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, καγιάκ και ιστιοπλόοι διασχίζουν τον Ευβοικό, στέλνουν ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όσους νοσούν από καρκίνο και παράλληλα υποστηρίζουν 3 Μ.Κ.Ο. Το "Μείνε Δυνατός", "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" και "Global Kiter Foundation (GKF)".

Ο διάπλους πραγματοποιείται στις 3 Ιουνίου 2012 (μέρα επιζώντων από καρκίνο).
Σαλπάρουμε από το Μαρμάρι Ευβοίας και τερματίζουμε στην Αρτέμιδα (Λούτσα Αττικής) πάντα εξαρτώμενοι από την κατεύθυνση των ανέμων. Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι 16 ναυτικά μίλια (30Χλμ) περίπου και ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες.
Η ομάδα των 30 εθελοντών συνοδεύεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, το Sailing Academy και το Fouskoto4all, που υποστηρίζουν τον διάπλου με τζετ-σκι, φουσκωτά, ιστιοφόρα, γιατρούς και ναυαγοσώστες.
Οι περισσότεροι από τους εθελοντές έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου, είτε άμεσα ως ασθενείς, είτε έμμεσα μέσω των συγγενών τους. Η σύλληψη αυτού του τολμήματος βοήθησε τον Ηλία Κατηρτσιγιανόγλου να ξεπεράσει την πρόκληση, που αντιμετώπισε όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων το Δεκέμβριο του 2009. Λειτούργησε ως το κίνητρό του για να βελτιωθεί η υγεία του και να βοηθήσει άλλους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμψύχωσης και αισιοδοξίας και ταυτόχρονα συγκεντρώνοντας κεφάλαια για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ασχολούνται ευρύτερα με την υγεια και την αντιμετώπιση του καρκίνου.


«Πρόθεση της δράσης μας είναι να εμπνεύσει όλους όσους νοσούν, να τους ταξιδέψει στην ελευθερία της ανοιχτής θάλασσας, να τους μεταδώσει την αμέριστη υποστήριξη όλης της ομάδας, να τους εμψυχώσει το επίτευγμα των αθλητών για να μείνουν δυνατοί», λέει η ομάδα των αθλητών που φέρουν το όνομα Surfers4Life
Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ακολουθήσουν πιο φιλόδοξοι στόχοι με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών αθλητών με αναπηρία.

Για να υποστηρίξετε κι εσείς αυτό το σκοπό, παρακαλώ επισκεφθείτε το http://www.globalkiter.com/projects#4 και κάνετε μια δωρεά. Όλες οι δωρεές θα κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΚΟ που υποστηρίζουμε για να κάνετε μια δωρεά, χρησιμοποιώντας ως περιγραφή της κατάθεσης "Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού":
Άλλοι τρόποι στήριξης είναι οι παρακάτω:
- Η ενεργός συμμετοχή σας προσκαλώντας τους φίλους σας να κάνουν μια δωρεά στο όνομά σας.
- Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, ιστιοπλόοι και κάθε είδους ναυταθλητές είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!
- Μηχανοκίνητη υποστήριξη της οργάνωσης.Φουσκωτά, jet ski, ιστιοπλοικά ανοιχτής θαλάσσης είναι ευπρόσδεκτα.
- Η παρουσία σας στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού για την εμψύχωση των αθλητών!
- Η διάδοση αυτού του μηνύματος στον περίγυρό σας!
Σύνθημά μας είναι τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: "Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο".
Θέλουμε έναν κόσμο που να συμπονά, να αθλείται και να χαμογελά πλατιά κι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ηλία (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), τον Σπύρο (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ή την Sandrine (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ή καλέστε στο +30 6936790260).
Η ημερομηνία και η τελική διαδρομή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Για να παρακολουθήσετε την δράση μας ακολουθήστε μας στο Facebook στην σελίδα και στην κοινότητα: Surfers 4 Life.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

300 κολυμβητές τίμησαν τον χειμερινό Διάπλου του Ν.Ο.Β.

Με κολυμβητές γέμισε ο όρμος Βουλιαγμένης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του 15ου χειμερινού...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Που βρίσκω το Skipper ONDECK. Δείτε τα H…

Το περιοδικό Skipper ONDECK διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία,Yacht Club και...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπορώ χωρίς πλαστικό η καμπάνια του Δικτ…

Οι βασικοί στόχοι του «Δικτύου Συνεργασίας Για το Θαλάσσιο Περιβάλλον»...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η παρουσίαση της νέας συλλογής Seamaster…

Την νέα συλλογή Seamaster Diver 300M παρουσίασε η εταιρεία OMEGA...

Style